Diari Més

Successos

Se suïcida i deixa una nota confessant que és un assassí en sèrie i autor de crims amb 35 anys sense resoldre's

Va deixar la seva vida criminal en enamorar-se de la que fins ara havia estat la seva dona

Efectius de la Gendarmeria Nacional francesa, en una foto d'arxiu.

Se suïcida i deixa una nota confessant que és un assassí en sèrie i autor de crims amb 35 anys sense resoldre'sEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Justícia francesa ha esclarit una sèrie d'assassinats i violacions que portaven sense resoldre fins a 35 anys després del suïcidi al començament d'aquesta setmana d'un antic gendarme al qual l'ADN i una confessió escrita abans de treure's la vida han acabat delatant.

«Sembla increïble», ha estat la reacció aquest divendres de Didier Seban, advocat de les famílies de tres víctimes de François Vérove, sobre el qual pesen ara més que serioses sospites que va poder estar implicat en quatre assassinats i sis violacions entre 1986 i 1994 a la regió de París.

D'entrada, la Fiscalia ha explicat en un comunicat que en diverses recerques la seva petjada genètica es correspon amb la que s'havia trobat en les escenes del crim.

Anava a ser interrogat

Vérove, que tenia 59 anys i vivia en el sud de França, havia rebut el 24 de setembre una convocatòria per a ser interrogat dimecres passat.

Els investigadors privilegiaven la pista que l'autor de cinc crims podria haver estat gendarme en el moment dels fets, havien aconseguit identificar un ADN al qual buscaven posar un nom i van decidir fer un garbellat sobre 750 potencials sospitosos.

Però Vérove no es va presentar. El dilluns la seva dona va denunciar que no tenia notícies seves i el dimecres el van trobar mort a Grau-du-Roi, prop de Montpeller. S'havia suïcidat i havia deixat una carta on confessava els seus crims.

A la recerca de còmplices

«Demanarem a la Justícia que continuï investigant per a saber si ha pogut tenir còmplices i per a determinar el nombre de víctimes que va poder causar», ha assenyalat en una entrevista a l'emissora de ràdio France Info Seban, que ha insistit que «les famílies han de tenir respostes».

Abans de ser identificat, els investigadors ho cridaven «le grelé», en referència a la cara picada per les cicatrius de l'acne que havien pogut veure algunes de les seves víctimes i que apareixia en el retrat robot que durant anys va estar penjat en moltes comissaries del país.

François Vérove havia estat gendarme motorista a la Guàrdia Republicana entre 1983 i 1988 i després es va reconvertir en policia, també en una brigada motociclista a Marsella i després a Montpeller. Havia militat en un sindicat policial però ja portava diversos anys jubilat.

Aquests últims anys s'havia implicat en la gestió municipal de la localitat de Prada de Conflent-le-Lez, prop de Montpeller, on va ser triat regidor.

Segons els extractes filtrats per la premsa, en l'escrit que va deixar en suïcidar-se afirma que «des de 1997» havia abandonat la seva activitat criminal, la qual cosa sembra dubtes ja que l'últim fet que se li atribueix data de 1994.

De fet, relaciona aquest gir en la seva vida amb el moment en què va conèixer a la seva dona, amb la qual ha tingut dos fills, als quals dirigeix la seva carta.

tracking