Diari Més

Ciència

Per què són necessàries les erupcions volcàniques a les Illes Canàries?

Una experta apunta que la mateixa illa es desgasta a causa de l'erosió provocada pel vent i el mar

Una erupció volcànica va començar durant la tarda de diumenge als voltants de Las Manchas, a El Paso a l'illa de La Palma de Canàries

L'erupció volcànica a La PalmaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres 1 d'octubre, Equipo de Investigación va repetir tema en emetre una vegada més un programa sobre les erupcions volcàniques a la Palma. El format va buscar transmetre la dimensió de la tragèdia que s'està vivint a l'illa des que comencessin les erupcions del volcà Cumbre Vieja, però també comptar amb una perspectiva científica i mirar al futur.

En aquesta línia, va col·laborar amb el reportatge la vulcanòloga Claudia Rodríguez, que va explicar per què són necessàries les erupcions volcàniques per a les Illes Canàries. I és que, l'enorme delta que no deixa de créixer a l'illa té una funció determinant i imprescindible, segons va explicar l'experta.

«L'erosió del vent i de la mar van minvant l'illa, desgastant-la. Gràcies a un fenomen com aquest, continua expandint-se i creixent», va il·lustrar la científica respecte a l'enorme illa baixa de lava que s'està generant en la mar.

Això no lleva que la columna de fum que d'allí emana contingui àcidclorídico, per la qual cosa és imprescindible utilitzar ulleres amb filtre groc i una màscara específica per a acostar-se a la zona de manera segura. La toxicitat que emet l'illa baixa de lava és el que més preocupa els científics.

Una vegada van poder anar, la científica ha explicat que si no fos gràcies a les erupcions volcàniques, les Illes Canàries anirien minvant progressivament, arribant a desaparèixer percomplet: «L'erosió del vent i de la mar van minvant l'illa, desgastant-la. Tanmateix, gràcies a això continua creixent», va concloure.

tracking