Diari Més

Consum

La llum comença octubre amb un nou rècord i ja supera els 200 euros/MWh

És gairebé un 14% superior que l'anterior rècord registrat dimecres passat i multiplica per més de 8 el preu de l'any passat

En els primers dies de 2020, el rebut estava a 68,3 euros, davant els 86,5 actuals.

El rebut de la llum augmenta un 26,7% interanual en els primers dies de gener, segons FACUAFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu de l'electricitat al mercat majorista (pool)ha començat octubre amb un nou rècord i superat per primera vegada en la història els 200 euros el megavat hora (MWh), en aconseguir aquest divendres 216,01 euros/MWh, la qual cosa suposa augmentar en gairebé un 14% el preu registrat ahir.

Aquest nou màxim històric és prop d'un 14% superior que l'anterior, que es va registrar dimecres passat quan elpoolva marcar 189,90 euros/MWh, i multiplica per més de vuit l'import que es va pagar durant el primer divendres d'octubre de l'any passat (24,80 euros).

Després d'aquest nou rècord, el preu de la llum segueix disparat després de comptabilitzar al setembre vuit rècords i l'electricitat es va pagar de mitjana en el mercat majorista a 156,15 euros/MWh.

Els preus del mercat majorista repercuteixen directament en la tarifa regulada oPVPC, a la qual estan acollida gairebé 11 milions de consumidors a Espanya, i serveixen de referència per als altres 17 milions que contracten el seu subministrament al mercat lliure.

Per franges horàries, el preu màxim per avui es registrarà entre les 22.00 i les 23.00 hores, en pagar-se a 230 euros/MWh, mentre que el mínim serà de 198,77 euros/MWhentre les 15.00 i les 18.00.

L'escalada de preus que afecta gran part d'Europa es deu, entre altres factors, a l'encariment als mercats internacionals del gas, que s'utilitza en les centrals de cicle combinat i que marca el preu del mercat en la majoria de les hores, i l'augment del preu dels drets d'emissió de diòxid de carboni (CO₂).

tracking