Diari Més

El nombre d'avortaments voluntaris cau un 11% en pandèmia

El 84,51% de les interrupcions es van realitzar en centres especialitzats

Avortament.

El nombre d'avortaments voluntaris cau un 11% en pandèmiaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs (IVE) va descendir un 10,97% en 2020 respecte a l'any anterior, amb un total de 88.269 avortaments, segons les dades que aquest dimarts ha publicat el Ministeri de Sanitat. Del total d'intervencions, el 84,51% es va realitzar en centres autoritzats per a la interrupció de l'embaràs (concertats o no) i el 15,49% restant en centres públics.

Sanitat atribueix aquest descens a la «situació excepcional» causada per la pandèmia i apunta que la caiguda es va produir en totes les comunitats autònomes i en tots els grups d'edat.

Com indica, la major part de les IVE té lloc durant les primeres setmanes de l'embaràs. Així, el 71,85% de les mateixes es van registrar abans de la vuitena setmana de gestació, mentre que només el 0,18% es va produir més enllà de la vint-i-tresena setmana.

Pel que fa a l'ús d'anticonceptius, segons les dades el 41,31% no n'utilitzaven cap. D'altra banda, les 88.269 interrupcions incloses en el Registre Estatal van ser realitzades en un total de 207 centres autoritzats, sent el 84,51% dels mateixos centres derivats (concertats o no) i el 15,49%, centres públics.

El Ministeri de Sanitat té entre les seves prioritats continuar impulsant l'Estratègia de Salut Sexual i reproductiva en un treball conjunt amb les comunitats i ciutats autònomes i les societats científiques i associacions. Aquesta estratègia inclou la prevenció d'embarassos no desitjats i la promoció de la planificació familiar.

«El Departament que dirigeix la ministra Carolina Darias té el ferm propòsit de seguir garantit el dret de les dones a la interrupció voluntària de l'embaràs en la sanitat pública, millorant l'accés d'aquesta prestació en el Sistema Nacional de Salut, al mateix temps que valora el treball que desenvolupen totes i tots els professionals sanitaris dins i fora del Sistema a favor de la salut i la seguretat de les dones», adverteix en una nota.

tracking