Diari Més

Successos

Mor un nen després d'infectar-se amb l'ameba 'menja cervells' en una atracció pública amb dolls d'aigua

El succés ha ocorregut a Arlington, Texas (els EUA), i se suma a un altre cas similar ocorregut el juliol d'enguany

Imatge del microbi.

Mor un altre nen per l'ameba que 'menja cervells'Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un menor la identitat del qual no ha estat revelada ha mort després d'infectar-se amb l'ameba 'menja cervells' en una atracció aquàtica de Texas (els EUA).

Segons publica Fox News, el petit va ser hospitalitzat el passat 5 de setembre amb una meningoencefalitis amebiana primària, una infecció cerebral rara causada per l'ameba naegleria fowleri, coneguda col·loquialment com ameba 'menja cervells', que provoca la inflamació del cervell i la destrucció del teixit cerebral.

El nen va morir el passat 11 de setembre, segons han informat fonts de la recerca. Les autoritats van ordenar el tancament de tots els parcs aquàtics públics d'Arlington.

En aquest cas, el contagi es va produir en un 'splash pad', que és una atracció aquàtica en una zona on brolla aigua en forma de dolls procedents del terra de diferents llocs.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès) dels EUA han confirmat la presència de l'ameba en mostres d'aigua preses a l''splash pad' del parc Don Misenhimer divendres passat.

Les autoritats locals, que asseguren que l'aigua corrent continua sent potable, sí han reconegut que en una revisió de les instal·lacions s'han detectat defectes en el correcte manteniment d'aquestes atraccions aquàtiques.

Aquest cas s'ha conegut després que un altre nen de set anys perdés la vida pel mateix motiu després de nedar en un llac de Califòrnia el mes de juliol passat.

Segons els CDC, aquesta ameba és un microbi viu unicel·lular, denominada Naegleria. Viu en aigua dolça temperada (llacs, rius i aigües termals), així com en la terra, però no tots aquests microbis són mortals, només una espècie afecta a les persones: la Naegleria fowleri. El seu contagi es produeix a través del nas.

Els símptomes de la infecció per l'ameba naegleria generalment comencen en el període de dos a 15 dies des de l'exposició a l'ameba. Aquesta és una malaltia rara. De fet, als EUA s'han diagnosticat 34 casos entre 2019 i 2020.

tracking