Diari Més

Erupció La Palma

La lava del volcà de La Palma arriba al mar

La colada de lava toca la costa a Tazacorte

Imatge de la lava arribant al mar.

La lava del volcà de La Palma arriba al marEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llengua de lava que emergeix de l'erupció volcànica de la Palma ha arribat al mar en una zona de penya-segats a la costa deTazacorte.

La lava ha anat caient de manera lenta i l'única cosa que s'ha pogut veure de lluny són pedres candents que cauen a la mar, segons la retransmissió que realitza la Televisió Canària des d'un vaixell i les imatges facilitades des del vaixell de l'Institut Espanyol d'Oceanografia Ramón Margalef.

La foscor de la nit no ha permés veure les columnes de vapor d'aigua que suposadament s'han hagut de formar pel xoc tèrmic de la lava amb el mar, columnes que porten uns gasos que poden resultar tòxics per als ulls, els pulmons i la pell.

Sí que es constata un fum negre, que forma part del procés que es produeix quan la lava cau a la mar.

La lava ha caigut al mar des d'una altura d'uns cent metres per un penya-segat situat a la rodalia de la platja ElGuirre, aTazacorte.

Moments abans que la lava arribés a la mar, passades les 11 de la nit, s'havia evacuat la zona del port deTazacorte, en el qual es congregaven, entre altres nombrosos periodistes, que s'han desplaçat fins al mirador de la muntanya El Time.

Des d'allí s'albira des de la llunyania la caiguda de la lava pel penya-segat situat lleugerament al nord del lloc on van caure les bugades de lava del volcà de Sant Joan.

Després de l'aturada ahir en l'erupció volcànica, el magma, segons han explicat els especialistes, ha emergit de zones més profundes pel que la lava està més calenta i s'ha desplaçat amb major rapidesa, especialment en els últims metres.

L'arribada de la lava es produeix en el novè dia de l'erupció volcànica de Cumbre Vieja i l'impuls definitiu una bugada de lava que es va formar fa 28 hores.

Els vulcanòlegs han advertit aquests dies a la població que no s'acosti al riu de lava quan entre en contacte amb l'aigua de la mar perquè poden produir-se noves explosions i també intensificar-se el fum que porta substàncies tòxiques per als ulls, els pulmons i la pell.

No obstant això, han aclarit que l'afecció es produeix dins de la zona d'exclusió de dos quilòmetres i els quatre nuclis poblacionals més pròxims estan confinats.

tracking