Diari Més

Erupció La Palma

La lava del volcà guanya terreny al mar i comença a formar un delta a la costa de Tazacorte

El contacte de la lava amb la mar pot generar explosions i gasos nocius per a la salut

Imatge de la lava arribant al mar, aquest matí.

La lava del volcà guanya terreny al mar i comença a formar un delta a la costa de TazacorteVulcanología Canaria Submarina/Instituto Español de Oceanografía

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lava del volcà de la Palma ha començat a formar un delta a la costa deTazacorte, que, «a poc a poc guanya terreny al mar», ha avançat l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) al seu compte de Twitter.

La llengua de lava, que emergeix de l'erupció volcànica de la Palma, va arribar la mar a mitjanit en una zona de penya-segats a la costa del municipi deTazacorte.

Davant aquesta situació, els experts han aconsellat als veïns de la localitats pròximes que extremin les mesures de precaució i es mantinguin confinats a les seves llars.

El contacte de la lava amb la mar pot generar explosions i gasos nocius per a la salut, ha avançat al seu compte de Twitter el comitè científic del Pla d'Emergències Volcàniques de Canàries (Pevolca), que ha incidit en el tancament de portes i finestres per evitar l'entrada de gasos des de l'exterior.

L'afecció es produeix dins de la zona d'exclusió de dos quilòmetres i els quatre nuclis poblacionals més pròxims estan confinats -San Borondón, Marina Alta, Marina Baja y La Condesa-.

tracking