Diari Més

Erupció La Palma

La nova llengua de lava, més fluida, avança cap a Tazacorte, camí cap al mar

Segons Involcan, la lava d'aquest nou riu més fluid és del tipus hawaià

Imatge de l'erupció aquest matí.

La nova llengua de lava, més fluida, avança cap a Tazacorte, camí cap al marEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova llengua de lava del volcà de la Palma, més fluida que les anteriors, avança ràpidament cap al municipi deTazacorte, i se situa des d'aquesta posició a uns 1.000 metres del mar, segons han informat a Efe fonts municipals.

La lava està a punt d'entrar al municipi deTazacorte, després que el volcà reprengués amb força la seva activitat al voltant de les 19.00 hora local d'ahir.

L'emissió de lava és molt major de l'emesa al llarg de la setmana passada, però sobretot molt més fluida.

En aquests moments hi ha dues boques actives: una al con principal del volcà i una altra per sota d'aquest, que emet lava a alta temperatura i molt fluida, que podria arribar a la mar per sobre de les dues llengues anteriors.

SegonsInvolcan, la lava d'aquest nou riu més fluid és del tipus hawaià.

La llengua ha trobat al seu camí l'obstacle de la muntanya deTodoquei comença a sobrepassar-lo per un dels seus laterals, mentre que les anteriors llengues es troben gairebé detingudes.

Segons la informació actualitzada del Departament de Seguretat Nacional (DSN), l'extensió de la superfície afectada per l'avanç de lava continua augmentant i es desplaça en dos rius: el del Sud, que manté una velocitat baixa; i el del Nord, més actiu, que es troba en l'àrea de la muntanya deTodoque, a una distància d'entre 800 i 1.000 metres de la costa deTazacorte.

Davant aquesta evolució i amb caràcter preventiu, es troben des de diumenge passat confinades les àrees de SanBorondón, Marina Alta, MarinaBajai La Comtessa.

De moment, segons aquesta font, l'erupció del volcà no està influint negativament en la qualitat de l'aire.

En les zones afectades per una intensa caiguda de cendres, es recomana romandre en espais interiors, mesura que s'uneix a la recomanació de mantenir un radi d'exclusió de 2.5 km entorn dels centres d'emissió per a minimitzar el risc d'impacte depiroclastosi exposició als gasos.

L'aeroport de l'illa es troba operatiu, encara que cap companyia va operar vols durant el dia d'ahir.

tracking