Diari Més

Societat

Londres suspèn la llei de competència per a facilitar el subministrament de gasolina

BP va anunciar el dijous el tancament d'algunes gasolineres per no tenir prou combustible

Els assortidors de BP que es troben fora de servei.

Londres suspèn la llei de competència per a facilitar el subministrament de gasolinaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern britànic va anunciar aquest diumenge una suspensió temporal de l'aplicació de lleis sobre competència a la indústria dels combustibles per a facilitar que les companyies poden «compartir informació» i «optimitzar» el subministrament de combustible a les gasolineres.

El ministre d'Empreses, Energia i Estratègia Industrial,KwasiKwarteng, es va reunir avui amb representants del sector per a abordar el tancament d'estacions de servei al Regne Unit en els últims dies davant l'escassetat de transportistes i l'increment de la demanda per por del desproveïment.

El Govern ha decidit posar en marxa «plans de contingència establerts des de fa temps» per a assegurar que «els subministraments de combustible poden mantenir-se en cas d'interrupcions greus», va indicar el ministre en un comunicat.

Aquest cap de setmana s'han anunciat 5.000 visats temporals perquè conductors estrangers cobreixin vacants al Regne Unit en els pròxims tres mesos, però les patronals del transport han ratllat la mesura d'insuficient i han recalcat que es necessiten prop de 100.000 treballadors addicionals.

Des que el dijous la petroliera BP va anunciar la clausura d'algunes de les seves estacions al no poder portar el combustible fins als assortidors, gasolineres de tot el país han registrat llargues cues de vehicles que tractaven d'omplir els seus dipòsits i moltes d'elles s'han vist obligades també a tancar.

«A pesar que sempre hi ha hagut i continua havent-hi suficient combustible en les refineries i les terminals, som conscients que hi ha hagut alguns problemes amb les cadenes de subministrament», va afirmar avui el ministre d'Empreses i Energia.

L'Executiu ha activat un protocol d'emergència que li permetrà «treballar de manera constructiva amb els productors de combustible, subministradors, transportistes i detallistes per a assegurar que els problemes es minimitzen tant com sigui possible», va descriureKwarteng.

El Govern també ha deixat oberta la porta aquesta setmana al fet que l'Exèrcit col·labori amb la distribució de combustible.

Representants de companyies com Shell,ExxonMobil,Greenergy,WincantoniCertasvan ressaltar per part seva, en un comunicat conjunt divulgat pel Govern, que treballaran «en col·laboració pròxima durant aquest període» amb les autoritats locals i nacionals.

«Volem traslladar als ciutadans la tranquil·litat que els problemes es deuen a pics temporals en la demanda i no a una escassetat nacional de combustible», assenyalen els representants de la indústria.

tracking