Diari Més

Societat

Escrivà proposa «un canvi cultural» per a treballar més fins als 75 anys

El ministre ha defensat que avui dia «per raons demogràfiques i de qualitat de vida es pot treballar més»

El ministre d'Inclsió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Escrivá diu que «l'esforç addicional» a la generació del 'baby boom' és temporal i no afectarà els menors de 40 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, ha advocat per escometre «un canvi cultural a Espanya» que li permeti seguir la «tendència clara» que hi ha en la resta d'Europa, on «entre els 55 i els 70 o 75 anys es treballa cada vegada més».

En una entrevista en el diari Ara, Escrivà ha defensat que avui dia «per raons demogràfiques i de qualitat de vida es pot treballar més» que abans, i ha assenyalat que Espanya és, en aquest sentit, «una anomalia a nivell europeu», on l'edat mitjana de jubilació és més avançada.

«Hi ha elements que són normatius, com a clàusules de jubilació obligatòries, però crec que és un element fonamentalment cultural», ha indicat Escrivà.

Segons el parer del ministre, aquest element «cultural» s'explica per l'elevat atur que sol haver-hi a Espanya, almenys en comparació amb altres països, i «per una certa creença que l'ocupació juvenil substitueix a la sènior: però això no és així, està àmpliament demostrat».

Per això, les empresa haurien de «generar dinàmiques perquè les persones d'una certa edat vagin canviant la seva activitat, les hores de treball, la dedicació. Tota una sèrie d'alternatives abans de retirar a aquestes persones del mercat de treball», ha apuntat.

Escrivà també s'ha pronunciat sobre la Llei d'Estrangeria, que «en alguns temes té un biaix» i «genera unes bosses d'immigració irregular molt esteses en el temps sense que els mecanismes d'integració estiguin prou establerts».

En relació amb els ERTO, ha admès que han demostrat que «s'ha de millorar el nivell de digitalització i teletreball del SEPE», mentre que ha lamentat que molts potencials beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) no hagin demanat aquest subsidi, que ha hagut de negar-se a altres sol·licitants per no complir amb els requisits.

tracking