Diari Més

Societat

Un tribunal considera accident laboral la depressió causada per una esbroncada del teu superior

La justícia de Castella i Lleó ha sentenciat a favor d'una dona treballadora que va patir aquesta afectació durant un any després de rebre una carta d'apercebiment

Imatge d'un home en el seu lloc de feina.

Un de cada dos enquestats sent 'depressió postvacacional'Freepick

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Castella i Lleó considera que les amonestacions laborals, en altres paraules, les esbroncades dels superiors, poden suposar tal estrès com per a provocar una baixa per accident laboral.

Aquest tribunal ha emès una sentència que dóna la raó a una dona treballadora que va patir depressió durant un any després d'haver rebut una carta de prevenció del departament de recursos humans de la seva empresa, informa el diari Cinco Días.

Aquesta sentència significa que la baixa de la jove, que va durar un any, va anar per accident laboral i no malaltia professional, un matís important, perquè canvia el càlcul de la prestació que rep la treballadora.

La sentència recull que una comunicació per carta en la qual se li recriminava la seva actitud amb altres companys «va ser el detonant de la seva situació» i «incident crític» que va desencadenar la depressió.

El tribunal estima el recurs de la treballadora, que volia que la seva baixa es considerés accident laboral, alguna cosa que la llei reconeix quan «la naturalesa professional de l'accident depèn només que la patologia sigui conseqüència exclusiva i directa del treball».

El tribunal basa la seva decisió que abans de la recepció d'aquesta carta no hi havia cap antecedent de problemes de salut mental de la treballadora, ni casos anteriors de depressió.

Segons la sentència, la recepció de la carta va ser «un acte objectivament susceptible de produir en la seva receptora una alteració de l'ànim pels seus eventuals efectes en un desenvolupament ordinari de la relació laboral i, fins i tot, en la seva pròpia persistència, que la treballadora va assumir de manera patològica en funció de la seva capacitat d'acceptació, responsabilització i autocontrol enfront de la nova situació creada».

tracking