Diari Més

Puigdemont queda en llibertat però s'ha de quedar a Sardenya

La defensa de l'expresident diu que continuarà el procés d'extradició que ha iniciat Espanya

Pla obert de la Cort d'Apel·lació de Sàsser (Sardenya).

Puigdemont queda en llibertat però s'ha de quedar a SardenyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal d'Apel·lació de Sàsser (Sardenya, Itàlia) ha decidit deixar en llibertat l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont, que va ser detingut aquest dijous a L'Alguer en virtut d'una ordre del Tribunal Suprem espanyol, encara que no podrà abandonar l'illa, ha informat el seu advocat a Itàlia, Agostinangelo Falles.

El jutge ha considerat que el seu arrest aquest dijous a l'aeroport de L'Alguer es va realitzar d'acord amb la llei, però ha decidit deixar-lo en llibertat sense mesures cautelars, amb l'única imposició que no abandoni Sardenya fins que decideixi sobre la seva situació.

Puigdemont, que va intervenir a la vista telemàticament i sobre el qual pesa una ordre europea de detenció i lliurament cursat pel Tribunal Suprem per sedició i malversació, abandonarà previsiblement en les pròximes hores la presó d'alta seguretat de Sàsser en la qual es troba empresonat.

Falla ha confirmat que Puigdemont haurà de romandre a Sardenya fins que el jutge decideixi si queda en llibertat o accepta el lliurament a Espanya, un temps que ha calculat que durarà «poc temps, unes setmanes», en les quals l'expresident català no podrà moure's per Itàlia.

El ministeri de Justícia d'Itàlia va precisar que no té cap poder de decisió tant en l'arrest com en el possible lliurament de l'expresident Carles Puigdemont a Espanya, ja que es tracta d'una euroordre i per tant és un procediment diferent al d'una extradició.

«El Ministeri de Justícia precisa que no té cap paper de decisió en el procediment relatiu a l'Ordre de Detenció Europea, com la relativa al cas de Carles Puigdemont. El procediment està enterament en mans de l'autoritat judicial, tant per a la validació de la detenció com per a la decisió final sobre el lliurament o no del detingut», s'indica en un comunicat.

tracking