Diari Més

Noruega elimina totes les restriccions per la pandèmia

No hi haurà restriccions d'horari ni d'aforament

Imatge de recurs d'una vila de Noruega.

Noruega elimina totes les restriccions per la pandèmiaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern noruec ha anunciat que a partir d'aquest dissabte s'eliminaran totes les restriccions imposades amb motiu de la pandèmia de coronavirus a causa de la millora de la situació epidèmica i a l'alt número de població vacunada contra la covid-19.

«La versió curta és la següent: ara podem viure amb normalitat», ha afirmat en roda de premsa la primera ministra noruega, Erna Solberg, qui va ressaltar que més del 90% de la població major de 18 anys ha rebut ja la primera dosi de la vacuna.

Les restriccions d'horari i aforament vigents en la restauració, així com en diversos tipus d'esdeveniments, deixaran d'estar en vigor a partir de demà a les 16.00 hora local (14.00 GMT), igual que la recomanació de guardar distància.

Ja no hi haurà restriccions d'entrada ni quarantenes a persones procedents de països de fora de l'espai Schengen i l'1 d'octubre s'eliminarà el consell de no fer viatges innecessaris fora d'aquest àrea.

L'Institut de Salut Pública (FHI) havia recomanat hores abans en un informe el retorn a un dia a dia normal davant el baix risc que l'epidèmia es descontroli o amenaci la capacitat del sistema sanitari, després d'haver superat un repunt dels casos el mes passat, que va obligar a ajornar diverses vegades l'última fase de la desescalada.

Noruega s'uneix així a Dinamarca, que ja va eliminar totes les restriccions fa dues setmanes, mentre que Suècia ha anunciat el mateix per a finals d'aquest mes.

Amb tot just 841 morts i un índex de mortalitat de 15,89 per cada 100.000 habitants, un dels més baixos d'Europa, Noruega ha estat un dels països menys afectats del continent, encara que això no ha impedit que el Govern imposés un tancament econòmic i social durant mesos.

tracking