Diari Més

Volcà de La Palma

Evacuen tres municipis de La Palma per intensificació de les explosions del volcà

S'ha obert una altra boca eruptiva

El volcà de La Palma va erupcionar diumenge.

El núvol tòxic del volcà de la Palma pot provocar irritacions i inflamació pulmonarEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció del Pla Especial de Protecció Civil davant Risc Volcànic (Pevolca) ha començat a evacuar a la població que encara romania en els barris de Tajuya, Tacande de Dalt i Tacande de Baix, a la Palma, en augmentar els fenòmens explosius en el volcà.

L'Instituto Volcanológico de Canarias (Involcán) acaba de confirmar via Twitter que s'ha obert una nova boca eruptiva en un dels flancs del con actiu des del diumenge.

Fa uns minuts, aquests tres barris, els més pròxims a l'erupció fora del perímetre evacuat en dies previs, havia rebut una ordre de confinar a la població sota sostre.

En un missatge emès pel 112 de Canàries, el Pevolca explica que l'explosivitat de l'erupció que va començar el diumenge s'ha intensificat, ha augmentat l'expulsió de material piroclàstic i és cada vegada més fort l'emissió de cendra.

Durant tot el matí, es perceben en la major part de l'illa les explosions que sorgeixen del volcà i el volum d'emissió de cendres s'ha intensificat, la qual cosa ha portat a les aerolínies que operessin connexions amb La Palma des d'altres illes (Binter Canàries i Canaryfly) a suspendre els seus vols temporalment.

tracking