Diari Més

El govern espanyol: «Puigdemont s'ha de sotmetre a l'acció de la Justícia exactament igual que qualsevol altre ciutadà»

La Moncloa diu que la detenció «obeeix a un procediment judicial en curs que s'aplica a qualsevol ciutadà de la UE»

El president espanyol, Pedro Sánchez, i el cap del Govern, Pere Aragonès, reunits a Moncloa.

Comença la reunió entre Aragonès i Sánchez a la Moncloa per reprendre el diàlegACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretaria d'Estat de Comunicació del govern espanyol ha fet públic un comunicat de tres punts sobre la detenció de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l'Alguer. La Moncloa assegura en primer lloc que la detenció «obeeix a un procediment judicial en curs que s'aplica a qualsevol ciutadà de la Unió Europea que ha de respondre dels seus actes davant els tribunals. En conseqüència, segons el govern espanyol, Puigdemont s'ha de sotmetre a l'acció de la Justícia exactament igual que qualsevol altre ciutadà».
En tot cas l'executiu espanyol «manifesta el seu respecte a les decisions de les autoritats i tribunals italians, igual que sempre ha fet amb els tribunals espanyols i europeus que han dictat resolucions en els procediments judicials que afecten al Sr. Puigdemont».

Tot plegat després que aquest dijous la policia italiana ha detingut Puigdemont a l'aeroport de Sardenya. L'expresident s'havia desplaçat a l'illa italiana per participar aquest divendres en un seguit d'actes oficials a la ciutat de l'Alguer.

La detenció s'ha produït arran de l'euroordre que va demanar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que fonts del mateix tribunal han indicat que no es va arribar a retirar mai.

En canvi, l'advocat del detingut Gonzalo Boye sosté el contrari. Cal recordar que Puigdemont no gaudeix de la immunitat europarlamentària perquè a finals de juliol el Tribunal General de la Unió Europea la hi va retirar.

tracking