Diari Més

Televisió

Netflix compra el catàleg de Roald Dahl, creador de Matilda i Willy Wonka

Crearan una sèrie animada sobre 'Charlie i la fàbrica de xocolata'

Imatge de la pel·lícula 'Charlie i la fàbrica de xocolata'

Netflix compra el catàleg de Roald Dahl, creador de Matilda i Willy WonkaNetflix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflixva anunciar aquest dimecres la compra de l'empresaRoaldDahlStoryCompany (RDSC), que gestiona tots els drets del conegut escriptor britànic i autor de llibres com 'Charlie i la fàbrica de Xocolata' i 'Matilda'.

El gegant televisiu, que va arrasar diumenge passat en els Emmy amb 44 premis, va explicar en un comunicat que totes dues companyies «uniran forces per a portar algunes de les històries més benvolgudes del món a nous i actuals fans de maneres creatives».

L'adquisició del catàleg arriba anys després que totes dues empreses iniciessin una col·laboració que veurà els seus primers fruits amb una sèrie animada sobre'Charlie i la fàbrica de Xocolata', dirigida perTaikaWaititi, i un musical basat en la història de 'Matilda' queNetflixproduirà amb Sony.

«Aquests projectes ens van obrir els ulls cap a una cosa més ambiciosa: crear un univers únic a través de pel·lícules animades i d'acció, sèries de televisió, publicacions, jocs, experiències immersives, teatre en viu, productes de consum i més», va afegirNetflix.

Des de fa temps es rumoreja queNetflixestà preparant un servei de videojocs similar als d'Apple i Microsoft per a aprofitar tot el seu catàleg de propietat intel·lectual amb jocs derivats de sèries i pel·lícules, per la qual cosa els personatges deDahlpodrien entrar en aquesta estratègia.

Dahlva morir el 23 de novembre de 1990 als 74 anys i va deixar com a llegat una extensa obra de contes infantils que han estat gaudits també per adults, especialment gràcies a reeixides adaptacions en televisió i cinema.

Entre les seves històries més celebrades figuren,'Les bruixes','Charlie i la fàbrica de Xocolata','Matilda','Fantàstic Sr. Fox','TheTwits'i'James i el préssec gegant', que va ser el seu primer llibre infantil publicat en 1961.

La seva imatge va quedar gargotejada quan recentment es van recuperar diverses declaracions antisemites que va propinar al llarg de la seva vida i per les quals la seva família es va disculpar l'any passat.

A través d'un breu comunicat en la pàgina web oficial de l'autor, tant la família com la companyia que acaba d'adquirirNetflixvan demanar perdó «pel mal durador i comprensible que van causar algunes declaracions deRoaldDahl».

tracking