Diari Més

Natura

Recullen firmes per demanar que es prohibeixi fumar als parcs nacionals

Una burilla de cigar triga fins a 10 anys a degradar-se

La ministra considera que s'ha de regular d'una manera més restrictiva el consum de tabac a les terrasses.

Sanitat proposa endurir les lleis sobre «drogues legals» com l'alcohol o el tabacPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació Nofumadores.org ha iniciat una recollida de firmes per demanar a la ministra de Transició i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, que declari tots els parcs nacionals d'Espanya espais sense fum de tabac i sense burilles.

L'associació, que ja ha aconseguit recollir gairebé 25.000 signatures a través de la plataforma change.org, ha recordat que el tabac «és la principal causa de mort evitable en el món» i retreu als fumadors que llancin «milers de milions de burilles en els nostres espais naturals».

Nofumadores.org també argumenta en la seva petició que les burilles de cigars suposen el 3,25% de les causes dels incendis forestals, i que han generat la crema de més de 40.000 hectàrees de boscos en els últims 20 anys, és a dir una superfície equivalent a 4 vegades la grandària de la ciutat de Barcelona.

Igualment recorden que una burilla de cigar triga fins a 10 anys a degradar-se i que «contamina el sòl amb quitrà, plom, mercuri, amoníac i acetat de cel·lulosa, substàncies verinoses que es queden en l'aigua i terra, enverinant així a la nostra fauna, especialment als ocells dels nostres boscos».

La petició vol aconseguir «espais lliures de fum de tabac, en els quals poder gaudir amb la família, de l'aire pur que ens donen els nostres boscos».

Per tot això, demana al ministeri que prohibeixi fumar a l'interior dels parcs naturals de Pics d'Europa (Astúries, Lleó i Cantàbria),Ordesai Muntanya Perduda (Osca), Teide (Tenerife), Caldera deTaburiente(La Palma), Aigüestortes iEstanydeSantMaurici(Lleida), Doñana (Huelva, Sevilla, Cadis), Taules de Daimiel (Ciudad Real),Timanfaya(Lanzarote),Garajonay(La Gomera) Arxipèlag de Cabrera (Illes Balears),Cabañeros(Ciudad Real, Toledo), Sierra Nevada (Granada, Almeria), Illes Atlàntiques de Galícia (Pontevedra, La Corunya),Monfrague(Càceres), i Sierra de Guadarrama (Madrid, Segòvia).

tracking