Diari Més

Erupció a La Palma

Emergeix una nova boca eruptiva i hi ha més evacuacions

Es troba en una zona propera del poble de Tacande a uns 900 metres de la principal

Imatge de la lava aquesta matinada.

L'UME desplegarà 180 efectius i 57 vehicles a la PalmaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El volcà que va despertar el diumenge a la Palma compta des d'aquesta nit amb una nova boca eruptiva a una zona propera del poble deTacande, a El Paso, la qual cosa ha obligat a ampliar les evacuacions, informa el 112.

Segons la informació que ha rebut el comitè director del Pla Especial de Protecció enfront de Risc Volcànic de Canàries (Pevolca), la nova boca del volcà s'ha obert a uns 900 metres de la principal, per la qual cosa s'ha demanat a la població que s'allunyi també d'aquest lloc.

Fins ahir a la tarda, eren més de 5.500 els veïns evacuats dels seus habitatges per la seva proximitat a la zona d'erupció o per trobar-se les seves propietats al camí que previsiblement seguirà la lava.

Aquesta erupció, l'octava que viu La Palma en temps històrics, des del segle XV, brolla per dues fissures alineades de nord a sud i separades entre sí en uns 200 metres, amb diversos punts d'emissió, segons ha detallat el comitè científic que segueix l'emergència.

Tacandeés una població amb 704 habitants. El 112 no ha pogut precisar quants seran desallotjats de les seves cases, però insisteix que l'evacuació segueix criteris de precaució.

tracking