Diari Més

Erupció volcànica a La Palma

L'UME desplegarà 180 efectius i 57 vehicles a la Palma

La seva funció principal serà ajudar en els incendis que es van produint, encara que també en eventuals evacuacions en funció dels esdeveniments

Imatge de la lava aquesta matinada.

L'UME desplegarà 180 efectius i 57 vehicles a la PalmaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat Militar d'Emergències (UME) té desplegats a la Palma 67 membres i 30 vehicles, un contingent que s'incrementarà al llarg del matí fins aconseguir els 180 efectius i 57 vehicles, entre lleugers i pesats, en tant que està prevista l'arribada de tres hidroavions a primera hora de la tarda .

Les dades les ha facilitat la ministra de Defensa, Margarita Robles, en una entrevista a Antena 3, en la qual ha subratllat que es comptarà amb tots els mitjans que siguin necessaris per fer front a l'erupció volcànica, «sempre a disposició de la direcció de l'emergència».

S'està analitzant la possibilitat d'enviar algun tipus de material i personal especialitzats en gasos per si fos necessari i l'Armada està preparada per si calgués «fer algun tipus d'acostament per mar», ha assegurat Robles.

La ministra ha explicat que sobre les quatre de la tarda d'ahir es va habilitar l'aquarterament del Fuerte, on ja s'ha acollit a més de 200 persones amb mobilitat reduïda i també a famílies amb nens, per la qual cosa s'ha hagut d'adequar la cantina en allotjaments.

Robles ha assenyalat que a primera hora aquest matí l'UME tenia assignat el seguiment de la lava en una zona determinada i la seva funció principal serà ajudar en els incendis que es van produint, encara que també en eventuals evacuacions en funció dels esdeveniments.

«El que faci falta i posant tots els mitjans necessaris», ha incidit.

Robles ha assenyalat que durant el matí d'ahir ja hi havia la percepció del que podia passar i ha subratllat que «les coses estan funcionant».

tracking