Diari Més

Successos

Tres morts en un tiroteig entre presos a Mèxic

Els policies asseguren que no es tractaria d'un intent de fuga

Imatge de la policia a l'exterior de la presó de Mèxic.

Tres morts en un tiroteig entre presos a MèxicEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tiroteig entre presos vinculats al narcotràfic va deixar tres interns morts i un ferit dins d'una de les cel·les del penal deCuliacán,Sinaloa, en el nord-oest de Mèxic, van informar aquest diumenge les autoritats.

Cristóbal CastañedaCamarillo, titular de la Secretaria de Seguretat Pública de l'estat, va informar que el fet va succeir al voltant de les 21.00 hora local del dissabte (02.00 GMT d'avui) en una cel·la del mòdul 8 del penal on es troben reus federals i del fur comú.

«Se suscita una renyina durant la qual un dels interns treu una pistola i realitza detonacions. Lamentablement hi ha dues persones mortes i dues ferides», va detallar CastañedaCamarilloi va puntualitzar que la matinada d'aquest diumenge un dels ferits va morir en un hospital de la ciutat.

Va assegurar que no va haver-hi intent de fugida i que després de la baralla un dels grups de reus es va atrinxerar, per la qual cosa van haver d'utilitzar gas lacrimogen per a controlar-los.

Un dels presos que va disparar està identificat i se li va descobrir una arma de foc.

Policies van revelar que un dels interns que va morir va ser identificat com Basilio Guadalupe, de 41 anys, qui pertanyia a un grup denarcosque va operar en la sindicatura de Costa Rica, que va ser detingut per venda de drogues i per l'homicidi de quatre persones als qui també van sepultar en forma clandestina en el 2005.

Aquesta banda, van assenyalar policies, estava vinculada al Càrtel deSinaloa.

La Comissió Nacional de Drets Humans ha documentat en els últims anys les males condicions en les quals opera el Penal deCuliacánper les constants fugides, tirotejos i assassinats que es registren per la baralla que mantenen grups de reus vinculats al Càrtel deSinaloa.

D'aquest penal, durant l'anomenat 'Culiacanazo'per a alliberar a Ovidio Guzmán, fill del Chapo Guzmán, el 17 d'octubre del 2019, es van escapolir 40 reus que suposadament es van integrar al Càrtel deSinaloaque ara dirigeixen LosChapitos.

tracking