Diari Més

Successos

Detingut un sacerdot que usava les donacions dels seus feligresos per a organitzar orgies amb drogues

En les festes participaven més de 200 persones i per a 'animar-les' usava cocaïna i el narcòtic GBL  

Imatge de la parroquia de la localitat de Prato, a Itàlia.

Detingut un rector que usava les donacions dels seus feligresos per a organitzar orgies amb droguesGoogle Street View

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un sacerdot de 40 anys, rector de l'església de l'Anunciació, a la regió italiana de la Toscana, ha estat detingut després de saber-se que usava els diners de les donacions dels seus feligresos per a organitzar orgies sexuals amb drogues.

Tal com recull Il Corriere della Sera, el sacerdot, que es diu Francesco Spagnesi, es troba en arrest domiciliari acusat de tràfic i importació de substàncies estupefaents.

Spagnesi comprava cocaïna i la coneguda com a 'droga de la violació', el narcòtic GBL, en Països Baixos. Després les usava en orgies que organitzava per internet i en les quals participaven fins a 200 persones.

Segons la Fiscalia de Prato, encapçalada pel magistrat Giuseppe Nicolosi, el narcotràfic i l'organització de festes il·legals es venien desenvolupant des de feia algun temps.

Els feligresos, que durant anys havien apreciat a la seva cura per ser jove i dinàmic, havien notat recentment un canvi radical en el seu comportament. «Estava nerviós, tímid i absent, no li agradava organitzar batejos, comunions, confirmacions i noces», diu un fidel al Corriere.

El bisbe de Prato, Giovanni Nerbini, va expressar «dolor i consternació» pel succeït. Monsenyor Nerbini, en una nota, explicava que feia temps que coneixia «un fort estat de patiment físic i psicològic del sacerdot però ningú podria haver imaginat mai que tingués problemes de drogoaddicció».

El bisbe va explicar que quan la diòcesi va prendre coneixement de moviments sospitosos en els comptes parroquials, «vaig procedir a retirar el poder de signatura del rector». Finalment, a principis de setembre va ser destituït i aquest divendres va ser detingut.

tracking