Diari Més

Salut

Les donacions de medul·la òssia a Espanya es multipliquen per 7 en una dècada

Cada mes, es registren aproximadament 2.400 nous donants, assenyala Sanitat en un comunicat

Anna, expacient de leucèmia trasplantada de cèl·lules mare de la sang d'un donant anònim localitzat per REDMO.

Els donants de medul·la òssia van augmentar en 30.631 en 2020, malgrat la pandèmiaFundació Carreras

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les donacions efectives de medul·la òssia a Espanya s'han multiplicat per set en l'última dècada, i en els primers vuit mesos de 2021 el nombre de donants registrat va ascendir a 19.268, un 9% més que un any abans, segons les dades divulgades aquest dissabte pel Ministeri de Sanitat.

Coincidint amb el Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia s'ha constatat que el Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia (REDMO)s'acosta als 450.000, totes elles xifres que mostren l'efectivitat del Pla Nacional.

Cada mes, es registren aproximadament 2.400 nous donants, assenyala Sanitat en un comunicat.

Entre els factors que permeten exhibir aquestes xifres Sanitat destaca la millora en la qualitat delstipajesHLAi el rejoveniment dels donants inscrits en elREDMO; la mitjana d'edat dels donants en el Registre és de 33 anys, i la dels donants registrats en 2021 de 28.

Les dades de Sanitat indiquen que només un 36% dels donants registrats són homes -enfront d'un 64% de dones-, alguna cosa que contrasta amb el fet que, de cada deu donants efectius, set són homes, la qual cosa posa de manifest la importància d'atreure a donants homes.

tracking