Diari Més

Successos

Els EUA admeten que van matar per «error» a 10 civils en atac amb drons a Kabul

El secretari de Defensa indica que l'atac pretenia dirigir-se contra una «amenaça terrorista imminent»

Imatge del fum de les bombes just després de l'atac.

Augmenten a 95 els morts en el doble atemptat en l'aeroport de KabulEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units van admetre aquest divendres haver comès un «tràgic error» en llançar a Kabul un atac amb drons en el qual van morir deu civils, set d'ells nens, el passat 29 d'agost.

Així ho va indicar el cap del Comando Central (CENTCOM)dels Estats Units, general Kenneth F.McKenzie, en declaracions per videoconferència en una roda de premsa en el Pentàgon.

El secretari de Defensa estatunidenc, Lloyd Austin, va explicar per la seva part en un comunicat queMckenzieel va informar aquest matí que l'atac pretenia dirigir-se contra una amenaça «imminent» per a l'aeroport internacional Hamid Karzai de Kabul, però va resultar ser un error i va provocar la mort de civils.

El dron va atacar un vehicle en el qual les forces estatunidenques pensaven que hi havia militants del grup terrorista Estat Islàmic quan en realitat el conduïaZemariAhmadi, un treballador d'una ONG estatunidenca.

«En nom del Departament de Defensa, ofereixo les meves més profundes condolences a les famílies dels qui van ser assassinats, inclòs el senyor Ahmadi i al personal de Nutrició i Educació Internacional, companyia del senyor Ahmadi», va dir Austin.

Va afegir que el departament sap que no hi havia connexió entre Ahmadi i elISIS, i que les seves activitats eren completament «inofensives» i no estaven relacionades amb l'«amenaça imminent» contra la qual es dirigia l'atac.

«El senyor Ahmadi és només una víctima innocent com ho van ser els altres que van morir tràgicament» en aquest incident», va afegir Lloyd.

«Ens disculpem i ens esforçarem per aprendre d'aquest horrible error», va dir el secretari de Defensa.

Va afegir que ha ordenat al Comando Central una recerca a fons per a dilucidar l'ocorregut i va prometre que els responsables rendiran comptes per l'error.

tracking