Diari Més

El Regne Unit deixarà d'exigir un test previ al viatge als vacunats

Les restriccions a la mobilitat internacional es rebaixaran a partir del 4 d'octubre per les persones amb pauta completa

Un dels aeorports londinencs.

El Regne Unit permet una altra vegada els viatges a l'estrangerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit simplificarà les seves restriccions a la mobilitat internacional i deixarà d'exigir, a partir del 4 d'octubre, un test de coronavirus previ al viatge cap a Anglaterra de les persones vacunades procedents de països de baix risc, va anunciar aquest divendres el ministre de Transport britànic,GrantShapps.

Des d'aquesta data, el semàfor de viatges que classificava als països segons tres categories de risc quedarà abolit i només es mantindrà una llista de països en vermell, per als quals les limitacions continuaran sent més elevades.

També a l'octubre, encara que en una data posterior encara per definir, l'exigència de sotmetre's a una provaPCRals dos dies d'arribar a Anglaterra per als viatgers vacunats procedents de països «segurs» se substituirà per un examen d'antígens, més econòmic.

El Govern britànic aspira amb aquestes mesures a «reduir el cost dels viatges» al mateix temps que continua protegint la salut pública, va afirmarShapps.

Per contra, aquells no vacunats continuaran havent de passar un test en les 72 hores prèvies a la seva partida, dues provesPCRals dos i vuit dies de la seva arribada a Anglaterra, i guardar quarantena durant deu dies.

Estats europeus com Espanya, França, Itàlia i Portugal, fins ara en la llista ambre, passaran a estar classificats com a països de baix risc.

Es mantindrà així mateix la quarantena obligatòria per a viatgers procedents de territoris en la llista vermella, que hauran d'allotjar-se deu dies en un hotel designat pel Govern, una estada amb un cost de 2.285 lliures per persona (2.675 euros).

Turquia, Egipte, Maldives i Kenya, estan entre els vuit països que sortiran d'aquesta llista a partir del 22 de setembre.

Països llatinoamericans com l'Argentina, Xile, el Brasil, Colòmbia i Mèxic continuaran ara com ara en aquesta categoria vermella. Els viatgers que hagin estat en aquests països durant els deu previs a la seva partida només podran entrar a Anglaterra si tenen nacionalitat britànica o bé un permís de residència al Regne Unit.

tracking