Diari Més

Un jutjat de Madrid investiga Fernando Simón per la gestió de la pandèmia

Per una denúncia presentada per l'associació Abogados Cristianos, que l'acusa de prevaricació

Els científics apunten a la manca de coordinació entre el ministeri i les comunitats autònomes.

Fernando SimónEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d'Instrucció 13 de Madrid ha acordat l'obertura de diligències respecte a l'actuació del director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, per a investigar si va haver-hi delicte de prevaricació en la gestió de la pandèmia del coronavirus.

Així ho acorda en un acte arran de la querella presentada per l'associació Abogados Cristianos contra Fernando Simón i contra el president del Govern, Pedro Sanchez, els ministres Irene Montero, Margarita Robles i Fernando Grande-Marlaska i contra els exvicepresidents de l'Executiu Carmen Calvo i Pablo Iglesias i els exministres José Luis Ábalos i Salvador Illa.

Però el jutge obre només diligències respecte a Fernando Simón perquè «la situació processal de les persones aforades en el moment en què es va presentar la querella en el Suprem ja va ser resolta per aquest Tribunal».

L'Associació Espanyola d'Abogados Cristianos va iniciar un procés penal contra el Govern per un presumpte delicte de prevaricació en la gestió de la crisi del coronavirus.

L'organització culpa a l'Executiu central, entre altres coses, de no prendre mesures malgrat estar informat de la letalitat del virus.

tracking