Diari Més

La tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 ofereix una protecció 10 vegades superior que amb la segona

Redueix tant la possibilitat de contagi com la de desenvolupar símptomes greus de la malaltia

Pla curt de la vacuna de Moderna.

La farmacèutica Rovi investiga la possible contaminació d'alguns lots de la vacuna de Moderna destinats al JapóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi divulgat pel Ministeri de Sanitat d'Israel indica que els nivells d'immunitat enfront del coronavirus dels qui van rebre la tercera dosi de la vacuna dePfizersón 10 vegades més alts que els d'aquells que van rebre la segona fa almenys cinc mesos.

L'estudi, publicat a NewEnglandJournalofMedicine, mostra que el reforç de la vacuna redueix tant la possibilitat de contagi com la de desenvolupar símptomes greus de la malaltia en els qui la van rebre.

La investigació es va basar en l'anàlisi de més d'un milió de persones majors de 60 anys, que van ser dividides en dos grups: en un els vacunats amb només dues dosi i fa almenys cinc mesos i en l'altre persones vacunades amb la tercera dosi feia almenys 12 dies.

La quantitat de casos de coronavirus registrats entre el grup que no comptava amb la tercera dosi durant el període d'estudi va ser pròxima als 4.500, mentre que entre aquells que sí que tenien el reforç de la vacuna només se'n van detectar 934.

Pel que fa als casos greus, la diferència és encara més gran, amb 294 casos greus identificats entre el primer grup i només 29 en el segon.

«És evident que el reforç de la vacuna és molt eficaç en la reducció de la taxa d'infecció i de la quantitat de casos greus», assenyalen els autors de l'estudi, pertanyents a una àmplia gamma d'organitzacions científiques, acadèmiques i metgesses israelianes, i entre els quals s'inclou al Ministeri de Sanitat.

A més, emfatitzen la importància d'analitzar els resultats de l'actual campanya d'inoculació amb la tercera dosi, sobretot per a contribuir a la «formulació de polítiques als països que estan explorant estratègies per mitigar la pandèmia».

tracking