Diari Més

El cuiner espanyol Dabiz Muñoz premiat a Amsterdam com a millor xef de l'any

Aquest dimecres es van lliurar els guardons de The Best Chef Awards 2021

Dabiz Muñoz en el moment de recollir el premi a Ansterdam.

El cuiner espanyol Dabiz Muñoz premiat a Amsterdam com a millor xef de l'anyEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cuiner espanyol Dabiz Muñoz, del DiverXo amb tres estrelles Michelin, ha estat guardonat aquest dimecres com el millor xef de l'any en la cinquena edició dels premis The Best Xef Awards 2021, celebrats de manera presencial a Amsterdam, després de la seva edició digital de l'any passat.

En una roda de premsa posterior al lliurament dels premis, Muñoz va destacar que el moment actual «és dur a causa de la pandèmia» per als cuiners de tot el món, i va subratllar que aquest tipus de guardons «ajuden als restaurants, però també a la gent del país» dels cuiners que es troben en la llista dels 100 millors xefs de l'any, entre els quals hi ha 13 espanyols.

«El mateix va per a mi, Madrid, que em sembla una de les ciutats més emocionants del món en l'actualitat per a la gastronomia», va assenyalar Muñoz, que creu que aquest premi ajudarà també a la capital espanyola a «continuar creixent».

El març passat, Muñoz va repassar a Sant Sebastià el cúmul d'incidències que ha aconseguit superar d'una forma «disruptiva» des que es va declarar la pandèmia de coronavirus i que li han portat a «renovar els seus vots» amb el seu restaurant madrileny.

El xef Björn Frantzén, de Suècia, va quedar com el segon millor cuiner en la llista dels 100 seleccionats, però també es va emportar el guardó «Votat per tots els xefs», mentre que el cuiner basc Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz, va quedar segon en la mateixa llista.

L'espanyol Joan Roca va rebre el Premi Ciència i, en recollir el premi, va destacar que el seu equip «està fortament compromès amb la ciència i la sostenibilitat».

Roca va destacar a més que aquest tipus de premis «beneficien més al país que al xef» perquè els cuiners representen «una estructura, uns productes, uns productors, i això acaba beneficiant més al territori, que al propi xef», i va recordar que els cuiners també acaben reforçant el turisme i el treball dels productors locals.

tracking