Diari Més

Societat

Barbie farà una nina en honor a Celia Cruz

L'anunci ha aixecat molta expectació

La Barbie de Celia Cruz.

Barbie farà una nina en honor a Celia CruzBarbie

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sortida al mercat, encara sense data, d'una ninaBarbiede la cantant Celia Cruz, de pell fosca i amb uns malucs inèdits en la mítica nina prima, ha generat una gran expectació entre els seguidors de la «reina de la salsa».

«En menys de 24 hores, l'anunci (en el compte d'Instagram deBarbie)ja ha tingut 110.000 interaccions», va dir complagut a EfeOmerPardillo, el que va ser representant i ara president de la Fundació Celia Cruz, propietària de tots els drets d'imatge de la cantant.

No obstant això, va indicar, els admiradors de la icònica cantant (1925-2003) hauran d'esperar fins l'any vinent per a portar a casa aquesta versió de laBarbieque ret homenatge a una de les artistes més volgudes pel públic llatí i que es va imposar en un gènere dominat per homes, on es va convertir en la reina.

L'empresa Mattel, que va llançar la primeraBarbieen 1959, va sorprendre el dimecres als seguidors de Cruz en anunciar, amb motiu de l'inici del Mes de l'Herència Hispana, que havia creat unaBarbieper a honrar el llegat de laGuaracherade Cuba, encara que ja en el passat ha creat nines amb la imatge d'altres famoses llatines com Jennifer López o Shakira.

«No hi ha res com usar la teva veu! Aquest Mes de l'Herència HispanaBarbieestà encantada d'honrar la memòria de la inimitable Reina de la salsa, Celia Cruz, amb una nina única en el seu tipus», va ser el missatge de Mattel en la seva pàgina d'Instagram.

«La seva llarga i històrica carrera serveix d'inspiració infinita per als aspirants a músics i, a través de la Fundació Celia Cruz, el seu llegat continua brindant beques per a joves estudiants llatins», indica a més el missatge.

L'anunci està acompanyat d'una foto de la nina, amb un vestit vermell cenyit al cos que acaba en un volant asimètric, detall que es repeteix en les mànigues, molt característica de la cantant.

No podia faltar la seva perruca rossa -les usava de tots colors- el seu collaret i pendents, que eren part de l'impecable aixovar de la cantant, recordada tant per la seva poderosa veu, la seva simpatia, connexió amb el seu públic i el seu «crit de guerra» en els escenaris: «Sucre!».

«Els vaig dir que a Celia els agradava el vermell i que es fixessin en les seves perruques, que arreglava per a ella la sevamaquilladorRuth Sánchez», va comentar.

Els admiradors de la intèrpret de «La vida és un carnestoltes», «Quimbara», «La negra tétumbao»o «Bembacolorá», entre molts altres, van reaccionar comentaris com «Aquesta és la millor sorpresa del Mes de l'Herència Hispana» o «He estat col·leccionista deBarbiedurant anys i això definitivament va en la meva col·lecció. L'estava escoltant anit (a Celia)», després de donar-se a conèixer la notícia.

D'acord amb l'expressat per Pardillo a Efe, Mattel va començar amb aquest projecte en el 2018 però la crisi de salut per la pandèmia de la covid-19 el va detenir i el van reprendre fa sis mesos amb el seu equip creatiu.

Va explicar que després d'autoritzar la companyia a fabricar la nina, va enviar una foto d'una jove Celia Cruz, on apareix molt més prima que en els seus anys madurs, però ja amb uns prominents malucs.

«Estic molt complagut amb aquest treball. Van captar la seva essència», va afirmar Pardillo després de la qual cosa comenta que a través d'aquesta nina les noves generacions podran tenir interès a conèixer més sobre Celia Cruz.

Va recordar que fa uns 30 anys va haver-hi un intent d'una companyia de Califòrnia de crear una nina de la cantant però «no va passar res».

Pardillo es reunirà pròximament ambMatellper a conèixer detalls sobre el llançament de la nina al mercat.

tracking