Diari Més

Política

«Si Catalunya en té, nosaltres també en volem»

Andalusia reclama una taula bilateral amb la presència del president del Govern

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, es col·loca una màscara després d'anunciar avui en Sevilla

president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, mascaretaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha assegurat que si el president del Govern, Pedro Sánchez, presideix la taula bilateral amb Catalunya ell demanarà que s'activi la que ve recollida en l'Estatut d'Autonomia andalús (comissió bilateral) i amb els mateixos representants.

«Si a Catalunya s'asseguen sis ministres i el president, a Andalusia s'ha d'asseure Sánchez i sis ministres», ha dit Moreno en una entrevista a Onda Cero.

Ha criticat que hi hagi una taula amb Catalunya «on es negociïn privilegis» per a un territori en detriment d'uns altres i ha lamentat que Sánchez estigui «disposat a posar el talonari damunt de la taula» per a «pacificar» la seva situació parlamentària.

Ha insistit que «si hi ha una taula bilateral amb Catalunya, Andalusia vol una taula bilateral», com ja li va expressar en la seva reunió de fa uns mesos, però que ara demanarà formalment quan es produeixi la reunió amb el president català, Pere Aragonés.

Ha opinat que la menor intensitat en la reclamació independentista no es deu a Sánchez sinó al fet que «han xocat contra un mur de formigó» perquè es tracta d'una «utopia», la qual cosa ha provocat «una ensopegada traumàtica amb la crua realitat» que ha portat als independentistes «a la melancolia».

tracking