Diari Més

María Neira (OMS) creu que la pandèmia podria estar controlada al març de 2022

Sobre la vacunació dels menors de 12 anys, ha dit que de moment no ho veu necessari

Una persona demana informació a les portes d'un CAP.

coronavirus, PCR, salutEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora del departament de Salut Pública i Medi Ambient de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), MaríaNeira, considera que si la vacunació avança com fins ara la pandèmia de la covid-19 podria estar controlada al març de 2022.

En declaracions a l'emissora RAC1, l'endocrinòloga asturiana ha reconegut que la fi de la pandèmia «és cada vegada més notable», però ha recordat que cal aprofitar per canviar el model de vida actual per no cometre els mateixos errors.

«Dos anys és un període que ens fixem i segurament serà un temps raonable. Si ens posem a vacunar a la velocitat que hem anat fins ara podríem veure fins i tot abans la sortida d'aquesta situació», ha dit la metgessa espanyola.

Neiracreu que «el final comença a estar cada vegada més present, però quan sortim de la pandèmia hem d'aprofitar per ser millors i no oblidar aquestes lliçons».

«Cal aprofitar també perquè aquesta normalitat sigui una millora de les condicions de vida. Hauríem de revisar una mica les nostres formes de consum, de producció i d'estil de vida perquè la nostra salut estigui molt més protegida», ha assenyalat la responsable de Salut Pública de l'OMS.

Preguntada sobre la necessitat d'inocular una tercera dosi de la vacuna,Neiraha dit: «Hem demanat una espècie de moratòria, d'esperar, com a mínim, fins a l'any que ve, fins que tinguem més informació i evidències i fins que un 40 per cent de la població mundial pugui tenir una primera dosi. Per part nostra, la tercera dosi, ara com ara, es pot posposar».

«Això no vol dir -ha aclarit- que si després el virus és endèmic en un futur hi hauria uns grups vulnerables als quals es podria posar, però de moment posposem la tercera dosi fins que sigui més equitativa. És una estratègia de protecció col·lectiva».

Sobre la vacunació dels menors de 12 anys, ha dit que de moment no ho veu necessari i que, amb la tornada a l'escola, es podrà avaluar si realment aquesta franja d'edat suposa un risc de contagis o no.

Sobre si és partidària d'obrir l'oci nocturn, com farà Madrid a partir del dilluns,Neirano ha volgut pronunciar-se encara que no s'ha oposat «sempre que se segueixin unes determinades mesures».

«Jo em concentraria en les mesures de prevenció que sabem que funcionen. Primer la vacunació. Hi haurà moltes persones vacunades entre els assistents. Després la ventilació, perquè en llocs interiors és on hi ha més risc de transmissió, i després les mesures de distància».

tracking