Diari Més

Itàlia suspèn de treball i sou 420 sanitaris per no vacunar-se

La llei italiana explica clarament l'obligatorietat de fer-ho

Vacunació de personal sanitari a Saragossa.

Personal d'Atenció Primària i dentistes, pròxims sanitaris a vacunar-seEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries de Milà (nord d'Itàlia) han enviat aquest dimecres 420 cartes de suspensió d'ocupació i sou a treballadors sanitaris no vacunats contra el coronavirus de la regió de Llombardia, va informar el diari Corriere della Sera.

Les cartes han estat enviades a 120 metges i 300 infermeres de centres públics i privats de Milà i del municipi pròxim de Lodi, on les autoritats milaneses estimen que hi ha 3.000 empleats de salut no vacunats contra la pandèmia, entre metges, infermeres, tècnics de laboratori, fisioterapeutes, veterinaris o psicòlegs.

La llei italiana estableix l'obligatorietat de vacunar-se contra el coronavirus per als treballadors sanitaris, mentre el Govern de Mario Draghi estudia si fer-la obligatòria per a tot el país o per a algun sectors.

El president de la Federació Nacional de metges, Filippo Anelli, va denunciar recentment que a Itàlia «hi ha uns 1.500 metges no vacunats: d'aquests, uns 1.000 continuen exercint la professió, són gairebé 70% del total de no vacunats».

Va admetre que són una minoria, d'un total de 460.000 metges, però encara així els va convidar que s'immunitzin i a complir la llei.

tracking