Diari Més

BioNTech anuncia una vacuna per a nens d'entre 5 i 11 anys

Els fundadors de la biormacèutica treballen amb la farmacèutica Pfizer trabajan per a aconseguir-la de cara a l'octubre

Personal de salut prepara una xeringa amb la vacuna Pfizer contra la covid-19.

Una dosi de les vacunes de Pfizer i Moderna és efectiva en un 80%Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els fundadors de la biormacèutica alemanya BioNTech, desenvolupadora al costat de la farmacèutica estatunidenca Pfizer d'una de les vacunes contra la covid-19, vol poder administrar el seu preparat ja a partir de mitjans d'octubre també a menors d'entre cinc i onze anys.

«Ja en les pròximes setmanes presentarem a les autoritats a tot el món els resultats del nostre estudi en relació amb els menors d'entre cinc i onze anys i sol·licitarem l'autorització de la vacuna per a aquesta franja d'edat, també aquí a Europa», va assegurar la cofundadora de BioNTech, Özlem Türeci.

En declaracions a Spiegel que avança el setmanari, va agregar que ja s'està preparant la producció i que la vacuna serà la mateixa, però amb un dosatge menor.

El cofundador de BioNTech, Uğur Şahin, va precisar que els resultats de l'estudi ja estan sobre la taula i només han de ser preparats ara per a les autoritats reguladores.

Així mateix, per a final d'any s'espera tenir disponibles les dades d'estudi en relació amb menors a partir dels sis mesos d'edat.

Al mateix temps, els dos fundadors de BioNTech van cridar a fer el possible en les pròximes setmanes per convèncer als indecisos dels beneficis de la vacuna.

«Com a societat encara ens queden uns seixanta dies per a evitar un dur hivern» i «hauríem de fer el possible en aquests dos mesos per mobilitzar a mentre més persones millor», va dir Şahin.

Türeci va subratllar que «cada persona addicional vacunada ajuda». «No hauríem de resignar-nos», va apel·lar. La Comissió Permanent de Vacunació (Stiko) d'Alemanya va recomanar de manera general la vacuna contra covid-19 a partir dels 12 anys a mitjan agost.

Fins llavors la Stiko només recomanava vacunar-se als menors a partir de 12 anys amb malalties prèvies i de manera general als adolescents a partir dels 16.

tracking