Diari Més

Successos

Un jove es perd durant 12 hores en la mar i acaba 'rescatat' per dofins

El van envoltar i això va ajudar als serveis d'emergència

Dofins.

Un jove es perd durant 12 hores en la mar i acaba 'rescatat' per dofinsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ruailí McSorely no oblidarà el dia que va passar durant dotze hores perdut en la mar. Diu que no recorda res des que es va llançar a l'aigua, però el més cridaner de la seva angoixant història va ser que va acabar sent guiat per un grup de dofins fins a quedar fora de perill. Per què? Perquè van ser els que, en les aigües fredes de la Badia Tralee a Irlanda, van alertar a rescatistes sobre la ubicació del nedador, que havia quedat desorientat.

Mig dia va trigar el dispositiu a donar amb la roba del jove en una platja pròxima i després d'això es van llançar a la mar per a tractar de donar amb ell. Els rescatistes estaven preocupats per l'empitjorament les condicions de llum, ja que la caiguda de la nit els complicaria la cerca de l'home i el temps corria en contra seva. Però va anar en aquest moment que es van adonar de la presència dels dofins, que van envoltar a McSorely actuant com a referència.

Segons els mitjans irlandesos, McSorely planejava nedar més de cinc milles fins a Mucklaghmore Rock. Però les seves condicions físiques no van ser les adequades per completar el repte, de diversos quilòmetres, i en un moment de la travessia es va desviar i va quedar a la deriva. Només va poder donar compte de la seva presència en alta mar per l'ajuda inestimable dels animals.

tracking