Diari Més

Un estudi revela que les mascaretes de tela continuen sent útils després d'un any d'ús

Aquest tipus de prevenció va servir tant com a primera protecció com treballs manuals de molta gent per distreure's durant el confinament

Una veïna de Vila-seca confeccionant mascaretes que seran entregades a responsables de Protecció civil.

Els veïns de Vila-seca es mobilitzen per confeccionar mascaretes protectoresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan va començar la pandèmia de coronavirus i es va saber que les mascaretes eren clau per a contenir el contagi, molta gent va recórrer a les manualitats per a confeccionar les seves pròpies mascaretes de tela.

Encara que al principi no se sabia si la seva efectivitat era suficient, però amb el temps, s'estan descobrint noves informacions i hi ha bones notícies: fins i tot al cap d'un any, no perden efectivitat.

Tal com recullGizmodo, investigadors de la Universitat de ColoradoBoulderhan dut a terme un estudi en el qual es demostra que els processos de rentada i assecat no comprometen la capacitat de filtració de partícules petites de les mascaretes de tela.

«Són bones notícies per a la sostenibilitat. Saps aquesta mascareta de cotó que has estat rentant, posant a assecar i reutilitzant? Probablement encara està bé, no la tiris», diu MarinaVance, autora de l'estudi.

Els investigadors van sotmetre a les mascaretes a l'equivalent d'un any de rentades i assecats. Encara que les de cotó van començar a degradar-se, les mascaretes continuaven complint la seva funció. L'únic canvi és que costava més inspirar per ella.

Com bé apuntaVance, aquesta és una bona notícia a causa de l'augment dels desaprofitaments generats per les màscares d'un sol ús, tant quirúrgiques com FFP2.

tracking