Diari Més

Margarita del Val adverteix de l'arribada de la sisena ona a Espanya i li posa data

La viròloga del CSIC augura que l'inici de les activitats als interiors provocaran que pugin els contagis

La viròloga Margarita del Val.

Margarita del Val creu que d'aquí 8 setmanes la situació de la pandèmia canviaràCSIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Margarita delVal, viròloga del CSIC i una de les veus més autoritzades a Espanya sobre la pandèmia del coronavirus, va intervenir aquesta setmana en el programa de la cadena Antena 3 Espejo Público.

DelValva explicar quan creu que arribi a Espanya la sisena ona de la pandèmia. «S'espera que passi com l'any passat, que van començar a pujar els casos a la fi de l'estiu. Comença a refrescar a la nit, fem activitats en interiors i pugen els contagis», va dir.

No obstant això, per a delVal, aquesta ona tindrà baixa mortalitat i molts casos silenciosos. La científica anima a la població que no s'ha vacunat que ho faci com més aviat millor. «Sobretot els de major edat, que no ho deixin», va especificar.

DelValha destacat el bon ritme de vacunació que ha tingut Espanya, i sobretot el fet que la població de més risc hagi estat la primera a estar vacunada, cosa que en altres països no ha passat.

No obstant això, Margarita delValcreu que no podem aspirar a la immunitat de grup, perquè les vacunes actuals no protegeixen contra la infecció, encara que sí que ho facin amb la malaltia greu.

«La immunitat col·lectiva afecta a la societat, però quan entra un contagi entra sobretot a través dels qui no estan vacunats», va dir DelVal, que va recordar que al seu judici, les dues dosis són la pauta completa i no serien necessàries més.

tracking