Diari Més

Salut

Les persones amb migranya triguen més de cinc anys a aconseguir tractament efectiu

Més d'un milió de persones pateixen aquesta malaltia a Espanya

L'estudi permetrà obrir noves portes per aconseguir tractaments eficaços.

Descobert un nou mecanisme responsable de la migranyaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d'un milió de persones pateixen migranya a Espanya, encara que un 40% dels casos està sense diagnosticar, ja que és un procés que dura fins a sis anys, mentre que la consecució d'un tractament efectiu per a la malaltia es pot demorar fins a cinc anys.

Són alguns de les dades facilitades en un comunicat per l'Associació Espanyola de Migranya iCefaléa(AEMICE), que ha llançat una campanya de conscienciació sota el lema «Obre els ulls a la migranya» sobre els efectes d'aquesta malaltia neurològica incapacitant que més d'un milió de persones a Espanya pateix de manera crònica -més de 15 dies al mes.

El llançament de la campanya coincideix amb la commemoració el 12 de setembre del Dia Internacional de l'acció contra la migranya, un tipus de cefalea que es manifesta amb episodis recurrents de mal de cap moderats o greus amb possibilitat de sofrir nàusees, vòmits i intolerància a la llum i al soroll, la qual cosa pot limitar les activitats quotidianes dels quals la pateixen.

Segons el parer de PabloIrimia, neuròleg de la Clínica Universitat de Navarra i coordinador del Grup d'Estudi de Cefalees de la Societat Espanyola de Neurologia (GECSEN), el retard en el diagnòstic es deu al fet que la seva detecció es basa en criteris clínics, basats en els símptomes del pacient, ja que no existeix cap marcador en la sang o estudis de ressonància que permetin diagnosticar-la.

A més, explica que la migranya freqüent pot associar-se a moltes altres malalties, la qual cosa dificulta el seu diagnòstic i molts dels pacients que la pateixen no acudeixen mai al seu metge, perquè consideren que és una malaltia que han patit altres familiars i que no té solució.

Per això,Irimiaanima els pacients al fet que acudeixin a la consulta del seu metge perquè en els últims anys s'han produït importants avanços en el tractament de la migranya que poden millorar la seva qualitat de vida.

La migranya ocorre en pacients joves i empitjora especialment durant les èpoques més productives de la vida, ja que és entre els 20 i els 45 anys quan aquestes cefalees es tornen més freqüents i incapacitants.

A més, segons el comunicat, apareix de manera inesperada i l'estrès és un dels seus desencadenants més freqüents, per la qual cosa és habitual que els pacients tinguin importants limitacions laborals, perdin dies de treball i disminueixi la seva productivitat laboral quan pateixen migranya, encara que aquesta sigui lleu.

tracking