Diari Més

Moderna està desenvolupant una dosi de reforç que serviria contra la covid i la grip

Segons el conseller delegat de l'empresa, la vacuna «provoca fortes respostes d'anticossos contra la variant delta»

Pla curt de la vacuna de Moderna.

La versió «modificada» de la vacuna Moderna protegeix de les variants de Sud-àfrica i BrasilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica estatunidenca Moderna va anunciar aquest dijous que ha començat un programa per a desenvolupar una vacuna d'una única dosi que combina un reforç contra la covid-19 i un altre contra la grip.

«Avui anunciem el primer pas del nostre nou programa de vacunes respiratòries per al desenvolupament d'una vacuna de dosi única que combina un reforç contra la covid-19 i un reforç contra la grip», va assegurar la companyia en un comunicat.

L'empresa va fer aquest anunci en una nota en la qual va presentar els avanços de la seva cartera de productes.

Moderna va lliurar la setmana passada els primers resultats dels seus assajos clínics a les autoritats sanitàries i europees per a l'avaluació d'una tercera dosi de reforç contra la covid-19 amb l'objectiu d'obtenir la seva autorització.

«Estem satisfets d'haver sol·licitat una autorització condicional de comercialització a l'Agència Europea de Medicaments per a nostra (vacuna) candidata de reforç al nivell de dosi de 50 micrograms», va assegurar en un comunicat la farmacèutica estatunidenca divendres passat, després de sol·licitar el permís a Europa.

El conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel, va apuntar que els estudis i anàlisis addicionals «mostren que una dosi de reforç de 50 micrograms» de la seva vacuna de la covid-19 «provoca fortes respostes d'anticossos contra la variant delta» de coronavirus.

La companyia va explicar que es va modificar la segona fase de l'estudi clínic per a incloure la tercera dosi administrada «aproximadament» sis mesos després de la segona.

A l'agost, l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) va començar a recomanar l'ús d'una tercera dosi per a les persones amb un sistema immune afeblit, com a pacients de trasplantament d'òrgans, persones amb VIH o alguns malalts de càncer, que no van registrar una resposta immune adequada a les dues primeres vacunes.

Recentment, les autoritats estatunidenques també van anunciar plans de començar a oferir la dosi de reforç a la població general que hagi rebut les vacunes mRNA (Moderna i Pfizer) començant la setmana del 20 de setembre per a aquells que s'hagin posat les dues dosis inicials fa més de vuit mesos.

Això encara ha de ser aprovat per la FDA i pels Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC, en anglès) del país.

tracking