Diari Més

Societat

Capturen en una baixant la boa que s'havia escapat d'un terrari a Palència

L'han trobat a una baixant

Una boa constrictor.

Capturen en una baixant la boa que s'havia escapat d'un terrari a PalènciaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers de Palència han localitzat aquest dijous a la boa constrictor de dos metres de longitud que s'havia escapat dimarts passat del seu terrari en un domicili particular de la capital palentina i que ha estat trobada en bon estat en la baixant del mateix edifici.

Efectius de la Policia Local havien acordonat la zona mentre dues dotacions de bombers buscaven al rèptil en la teulada del mateix edifici on se situa l'habitatge de la qual es va escapar, enmig d'una gran expectació.

El sergent d'intervenció, Abel Allèn, ha explicat que finalment han trobat a la boa ficada en una baixant de l'edifici, en la qual ja havien mirat abans, sense èxit.

«Però avui hem utilitzat una cambra endoscòpica i l'hem vist. Estava tranquil·la i amb un ganxo hem pogut agafar-la pel cap i l'hem anat traient i introduït en un sac», ha detallat.

Després, els bombers la hi han lliurat als agents del servei de Medi Ambient de la Policia Local perquè comprovi els permisos pertinents i la retornin al seu amo.

Els efectius de la Policia Local i els bombers havien reprès aquest dijous la cerca de la boa constrictor enmig d'una gran expectació, fins que, sobre les dotze del migdia, la regidor de Bombers i Policia Local, Carolina Gómez, informava a tots els congregats en la zona que els bombers ja l'havien trobat.

«Ja està localitzada, podeu estar tranquils», explicava el regidor a la gent preocupada, sobretot als veïns de l'edifici, que han viscut dos dies amb l'ensurt de topar-se amb una serp de més de dos metres de longitud i sis quilos de pes en qualsevol racó de la seva casa.

El desplegament muntat per a buscar a l'animal té el seu cost econòmic, al voltant de 700 euros cada dues hores, segons ha dit el regidor, i que, previsiblement es carregarà al propietari de l'animal o la seva assegurança, si en té, «perquè no ha estat un accident», ha indicat Gómez.

El propietari de la boa, que té en regla tota la documentació necessària per a la possessió d'aquesta mena d'animals, va denunciar la desaparició del rèptil en el matí del dimarts, una boa constrictor imperator que tenia en un terrari en el seu domicili del Carrer Lope de Vega.

tracking