Diari Més

Yulia Peresild, l'actriu russa que rodarà el primer film a l'espai

Aquest dimecres se sotmet a l'últim examen abans d'iniciar l'enregistrament a l'Estació Espacial Internacional

L'actriu

Yulia Peresild, l'actriu russa que rodarà el primer film a l'espaiEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'actriu russa Yulia Peresild es va sotmetre avui en el Centre de Preparació de Cosmonautes a l'últim assaig abans de rodar la primera pel·lícula en l'espai, 'El repte', abordo de l'Estació Espacial Internacional (EEI).

Li acompanyaven el director de la cinta, Klim Shipenko, i el cosmonauta Antón Shkaplerov, el comandant de la nau espacial Soyuz en la qual volaran el 5 d'octubre amb destinació a l'EEI.

La prova consisteix en un examen d'entrenament en el simulador del segment rus de la plataforma orbital als afores de Moscou, en el qual hauran de demostrar el que han après durant els últims tres mesos.

«Avui és el primer gran dia. Ha estat un camí llarg i ardu. El sol pensament que (el vol) pot tenir lloc ja és una cosa meravellosa», va explicar Peresild.

El cineasta va comentar, per part seva, que havia disposat de «menys temps» per a preparar la pel·lícula que si aquesta s'hagués rodat en la Terra i que els tres mesos d'entrenament havien estat molt exigents.

«Hem après molt. Ens han torturat, ens han espremut. Ens hem acostat a l'espai. El cosmos et canvia la vida», va admetre.

En cas de superar la prova, Peresild i Shipenko viatjaran el 18 de setembre al cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan, on tindrà lloc el llançament.

El comandant de la nau va destacar que tots dos havien demostrat «moltes ganes» durant l'entrenament, que va incloure exercicis de supervivència i en condicions de microgravetat.

«Tenen grans desitjos que aquest experiment espacial sigui un èxit al més alt nivell internacional. Estic segur que en aquests dos dies d'entrenament demostraran que els tripulants estan totalment preparats per al vol», va apuntar.

Per part seva, el cap del Centre de Preparació de Cosmonautes, Maxim Jarlámov, va assegurar que no té «cap dubte» sobre que els coneixements i habilitats que han adquirit els nous tripulants seran suficients per a complir amb les seves funcions.

També va destacar que l'entrenament, més curt de l'habitual, servirà d'experiència per a la preparació de futurs turistes espacials i especialistes com a científics o metges.

A final d'agost una comissió mèdica va considerar a Peresild, una de les actrius més prestigioses de Rússia, i Shipenko «aptes per al vol espacial».

En cas que sorgeixi un imprevist, tant el cineasta com l'actriu, que han de romandre en l'EEI dotze dies, tenen suplents.

El llargmetratge forma part d'un gran projecte científic i educatiu, en el marc del qual també està previst rodar una sèrie de documentals sobre les empreses de la indústria espacial i dels coets i els especialistes que participen en la producció de llançaments, naus espacials i infraestructura espacial terrestre.

tracking