Diari Més

Societat

Mor per covid l'expilot valencià Jorge Lis, que va rebutjar vacunar-se

Ha estat un mes i mig a l'UCI

Jorge Lis.

Mor per covid l'expilot valencià Jorge Lis, que va rebutjar vacunar-seEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expilot valencià de motociclisme Jorge Lis va morir aquest divendres a l'hospital La Fe de València, on romania ingressat a l'UCI en estat crític des de mitjan mes de juliol en contreure la malaltia de la covid-19 després d'haver-se negat a rebre la vacuna.

Segons fonts de l'entorn de la família de l'expilot, la defunció es va produir ahir dimarts, 45 dies després del seu ingrés en l'UCI.

La germana de Jorge, Elena Lis, va fer pública la història del seu germà, qui defensava les teories negacionistes de la pandèmia i va rebutjar posar-se la vacuna, una decisió de la qual en l'últim moment, abans d'ingressar a l'hospital, se'n va penedir, segons va comunicar als seus familiars.

L'expilot va ingressar a mitjan mes de juliol a l'hospital La Fe de València, on en els últims 45 dies ha estat a l'UCI, en estat d'extrema gravetat i connectat una màquina ECMO, molt agressiva, que oxigenava la sang fora del cos per a intentar donar temps als pulmons a què es recuperessin.

Elena va manifestar que, en fer pública la història del seu germà –que ha mort als 46 anys d'edat–, va voler també «donar veu» a les persones que estan patint la malaltia de la covid-19 després de negar-se a rebre la vacuna.

tracking