Diari Més

Salut

Menjar la quantitat recomanada de fruita seca no engreixa i redueix l'adipositat

Algunes associacions científiques ho recomanen per a la prevenció de malalties cardiovasculars

Pla detall de dues avellanes a l'arbre en un camp del Morell, al Tarragonès. Imatge del 20 d'agost del 2019

sector, Rafel Español, campanya, collita, avellana, cotització, Unió de PagesosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Menjar la quantitat recomanada de fruita seca (30-45 grams al dia) no engreixa i redueix l'adipositat, segons un estudi internacional publicat en Obesity Reviews, en el qual ha participat la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Les guies dietètiques i de pràctica clínica per a la diabetis i la salut cardiovascular recomanen menjar fruita seca, un aliment que també compta amb declaracions de propietats de salut arreu del món.

Malgrat aquests beneficis saludables, persisteix la preocupació de si engreixen a causa de la seva alta densitat energètica i contingut de greix i el consum està per sota de les quantitats recomanades.

En un context de cada vegada més obesitat -amb les consegüents complicacions cardiometabòliques- algunes associacions científiques adverteixen contra el consum excessiu de fruita seca, però els recomanen per a la prevenció de malalties cardiovasculars.

L'estudi de la URV, la Unitat d'Assajos Clínics i Síntesis del Coneixement 3D de Toronto i el Departament de Ciències de la Nutrició de la Universitat de Toronto (Canadà) han involucrat més de mig milió de participants.

Atès que el consum de fruita seca és molt baix arreu del món, segons la investigadora Stephanie Nishi, la primera autora d'aquest estudi, «la fruita seca es pot recomanar lliurement sense que existeixi la preocupació que pugui contribuir a l'augment de pes».

El cap de la Unitat de Nutrició Humana de la URV, Jordi Salas-Salvadó, postil·la: «Els professionals de la salut han de recomanar la fruita seca pels seus beneficis cardiometabòlics sense por a un hipotètic augment de pes corporal».

tracking