Diari Més

Successos

La Policia Nacional alerta sobre una estafa en escanejar codis QR

L'objectiu és fer-se amb les dades personals i bancàries de les víctimes

Un codi QR.

La Policia Nacional alerta sobre una estafa en escanejar codis QRCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els codis QR s'han convertit en una forma molt estesa actualment de consultar informació a través del telèfon mòbil de forma molt ràpida i senzilla, ja que únicament és necessari escanejar amb la cambra el codi concret per a accedir a cartes de restaurants, informació turística i moltes altres coses.

És per això que els estafadors s'han aprofitat d'aquesta nova tecnologia per a idear un nou engany, amb l'objectiu que els ciutadans escanegin el codi QR fraudulent i, d'aquesta manera, fer-se amb les dades personals i bancàries de les víctimes.

Per tant, igual que en moltes ocasions s'alerta que no cal punxar en enllaços desconeguts o sospitosos que arriben a través de les xarxes socials o del SMS, ara també és important no escanejar els codis QR desconeguts, així com no clicar en el link al qual condueix aquest codi fraudulent.

La Policia Nacional ha informat d'aquesta nova pràctica enganyosa que, de moment, s'ha detectat a la província de Màlaga, encara que convé estar pendents de manera general per a no caure en elles.

tracking