Diari Més

Tecnologia

Aquest cable de carregador pot robar totes les teves dades del teu mòbil

El cable existeix en versions Lightning, microUSB i USB-C

El cable que MG ha utilitzat per imitar és un Lightning d'Apple.

Aquest cable de carregador pot robar totes les teves dades del teu mòbilPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un investigador de ciberseguretat anomenat MG ha desenvolupat un cable que recull tot el que l'usuari d'un dispositiu escriu. Segons Motherboard, l'invent s'assembla al cable Lightning que s'usa per a connectar el teclat a un Mac.

El cable que trenca les barreres de seguretat dels ordinadors d'Apple és capaç de conèixer totes les dades que s'escriuen a través del dispositiu i enviar-los de manera sense fil a un pirata informàtic. Per sort, la creació d'aquest cable és una eina usada per desenvolupadors i investigadors i no per ciberdelincuents.

«Va haver-hi persones que van dir que els cables Tipus C estaven a resguard d'aquesta mena d'implant perquè no hi ha suficient espai –explica MG sobre el motiu de la seva recerca-. Clarament vaig haver de demostrar que estaven equivocats».

Aquest invent l'ha anomenat OMG i funcionen en crear un punt d'accés Wifi mitjançant el qual un cibercriminal pot ficar-se des del seu propi dispositiu. A través d'un navegador web, el pirata informàtic pot registrar les pulsacions de les tecles.

L'implant maliciós que es col·loca al cable per registrar aquests moviments és la meitat de gran que la longitud total de la carcassa de plàstic. Per tant, MG assenyala que és molt fàcil col·locar-los als cables oficials de marques com Apple.

D'altra banda, l'investigador de ciberseguretat ha assegurat que els cables Tipus C obren la porta també a infectar mòbils i tauletes (a més dels ordinadors). Malgrat això, és difícil que un usuari comú sofreixi alguna amenaça ocasionada per aquesta bretxa en la seguretat dels cables, ja que la seva comercialització i desenvolupament es realitzen en entorns segurs.

tracking