Diari Més

Societat

Xavier Novell, un controvertit bisbe exorcista en l'ull d'un culebrot

Sotana d'alt vol, especialista en exorcismes, que s'enamora d'una dona que escriu sobre satanisme, renuncia al càrrec vaticà i desapareix misteriosament

Xavier Novell, durant la benedicció.

Xavier Novell, un controvertit bisbe exorcista en l'ull d'un culebrotACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Novell va ser el bisbe més jove d'Espanya, el més bel·ligerant contra l'avortament i l'homosexualitat, i ara protagonista silenciós d'un culebrot amanit amb tosets els ingredients per a triomfar en una telenovel·la: sotana d'alt vol, especialista en exorcismes, que s'enamora d'una dona que escriu sobre satanisme, renuncia al càrrec vaticà i desapareix misteriosament.

Des que dissabte passat el portal «Religión Digital» publiqués que el motiu de la inesperada renúncia del bisbe de Solsona es va deure al fet que s'ha enamorat d'una psicòloga i escriptora de llibres eròtics i satànics, amb la qual ja estaria convivint a Manresa (Barcelona), i que el fins ara bisbe emèrit està buscant treball com a enginyer agrònom per a penjar els hàbits, Novell circula de boca en boca entre tots els feligresos i capellans.

Tal és el furor dels rumors que el Bisbat de Solsona es va veure obligat ahir a publicar un escarit comunicat en el qual recorda que la situació del bisbe emèrit «obeeix a raons estrictament personals i, per tant, la corroboració o no d'aquestes informacions pertanyen al seu estricte àmbit personal».

Els capellans de la seva diòcesi no li perdonen que hagi marxat per la porta de darrere sense ni tan sols acomiadar-se, però ha estat la mediàtica monja dominica Lucía Caram la que li ha dedicat els epítets de major envergadura: «És una persona desequilibrada», va dir ahir la religiosa en el programa «Todo es mentira», de Cuatro.

«Estem davant el desenllaç d'un desequilibri que ha anat 'in crescendo'», va repetir la monja, que retreu al bisbe emèrit que fomentés les teràpies «de conversió» per a homosexuals i fins i tot va insinuar que hauria participat en elles.

Novell, que va ser bisbe de Solsona amb només 41 anys -ara té 52-, es va reunir diverses vegades amb alts càrrecs del Vaticà i amb el propi papa abans de presentar la seva renúncia «per motius estrictament personals», que va ser immediatament acceptada pel pontífex.

El portal «Germinans Germinabit», en el qual escriuen baix anonimat cures i fidels conservadors de l'Església a Catalunya, recorda avui que «mitjançant Decret 20/2015 de 3 de novembre el bisbe Xavier Novell va assumir el ministeri d'exorcista titular de la diòcesi de Solsona, davant la falta de persona idònia per al seu exercici».

«Durant més de 5 anys, l'avui dimitit prelat es va introduir en l'estudi de la demonología» i, segons el portal, aquí va conèixer a la psicòloga amb la qual presumptament està convivint i que és experta en satanisme.

«La seva influència prop de Novell va ser tan 'in crescendo' que, des de fa dos anys, va ser advertit per sacerdots molt pròxims a ell que estava sotmès a una acció satànica per part de la psicòloga. Costa de creure, però també costa de creure que l'exorcista de la diòcesi s'hagi embolicat amb una escriptora de temes satànics o que el bisbe s'hagi tirat una núvia autora de novel·les eròtiques», conclou el portal religiós conservador.

Segons «Germinans Germinabit», Novell hauria conegut a la seva actual parella «en la demonomanía i la seva relació no s'ha iniciat aquest estiu. El tema ve de més lluny. Si ha quedat o no posseït per ella, és figues d'un altre paner, molt difícil d'esbrinar. Però aquí estan exorcista i satànica units sentimentalment, amb la demonòlatra vencedora i el bisbe dimitit».

La veritat és que Novell, nascut en la pedania de Montfalcó d'Agramunt (Lleida) el 20 d'abril de 1969, titulat com a enginyer tècnic agrícola per la Universitat de Lleida en 1990 i doctorat en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana en 2004, no deixa indiferent a ningú.

El bisbe, partidari de l'autodeterminació de Catalunya, va votar en el referèndum il·legal del 1-O, però també va prohibir tocar les campanes de la seva diòcesi un 11 de setembre, encara que va visitar diverses vegades als presos independentistes per a expressa el seu suport, malgrat no estar empresonats en la seva circumscripció eclesiàstica.

Novell, que va superar la covid el mes d'octubre passat i que hauria iniciat el llarg procés de secularització per a penjar els hàbits, va crear múltiples controvèrsies per les seves posicions contra l'avortament, que va arribar a qualificar com el «genocidi més greu i terrible de la nostra humanitat» i com a «crim abominable».

Però van ser els seus comentaris sobre l'homosexualitat els que li van guanyar més denúncies, com la de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) que va demanar que li aplicaran les sancions de la llei contra l'Homofòbia després que Novell escrivís que l'homosexualitat es relaciona «amb l'absència de la figura paterna en els nens».

Segons Novell, l'homosexualitat es deu «al fet que a la cultura occidental la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, difuminada».

En una de les seves últimes cartes dominicals, el passat 25 de juny, Novell, sota el títol de «Apostem per la vida», també va qualificar de «preocupant» la nova llei de l'eutanàsia.

En el pla polític, a més de ser favorable a l'autodeterminació de Catalunya, Novell va propugnar en la seva carta dominical del passat 8 de gener que els democratacristians es presentessin en solitari a Catalunya a les autonòmiques i va lamentar que s'hagin disseminat entre el PSC i ERC, partits que creu que no defensen les idees i conviccions catòliques.

tracking