Diari Més

Els nivells d'anticossos es redueixen sis mesos després de rebre la pauta completa de Pfizer

En les persones més grans aquesta tendència és més pronunciada

Dosis de vacunes de Pfizer llestes per a ser administrades.

Sanitat distribueix aquest dilluns 1,7 milions de dosis de la vacuna de PfizerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda de la resposta immunitària passats uns mesos de rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 s'ha convertit en una preocupació que ha marcat el debat sobre la inoculació d'una tercera dosi del vaccí. Ara, un estudi publicat aTheLancetha analitzat la resposta dels anticossos en persones que han rebut la pauta completa de la vacuna de Pfizer.

Les conclusions són clares: sis mesos després de rebre la segona dosi de Pfizer els nivells d'anticossos baixen i són similars als que té una persona que només ha rebut una dosi de la vacuna. En les persones més grans aquesta tendència és més pronunciada.

La investigació, duta a terme per un equip de la Universitat de Tartu, Estònia, apunta a aquests dos termes com a clau per entendre el temps que duren els anticossos al nostre sistema: l'edat i el temps.

Que baixin els anticossos fins a nivells semblants als que adquireix amb una dosi significa que aquests nivells són insuficients per frenar la variant delta. La caiguda d'anticossos és més ràpida en les persones grans, sobretot en majors de80anys.

A més els investigadors han trobat una relació entre experimentar efectes secundaris després de rebre la vacuna i la protecció vers la covid-19: com menys efectes secundaris menys protecció. Aquí l'edat torna a jugar un paper clau, ja que les persones més grans no pateixen tants efectes adversos.

tracking