Diari Més

Europa i Estats Units s'uneixen per crear una vacuna combinada contra la grip estacional i la covid-19

Es tracta d'un medicament que podrà veure la llum en un o dos anys

Pla curt de la vacuna de Moderna.

La farmacèutica Rovi investiga la possible contaminació d'alguns lots de la vacuna de Moderna destinats al JapóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació contra el coronavirus avança a bon ritme a Europa i els Estats Units, i ara s'està estudiant com mantenir la protecció que ofereix el vaccí en un futur. Per aquest motiu diversos laboratoris europeus i estatunidencs treballen conjuntament per combinar una vacuna contra la grip estacional i contra la covid-19.

Tot i que aquest projecte comú es troba en fase preliminar i confidencial, l'objectiu d'aquesta investigació és crear una vacuna que amb una sola dosi protegeixi de totes les variants de la grip i de la covid-19, per tal que la població només necessiti una burxada anual per protegir-se.

Els coneixedors del projecte asseguren que es tracta d'un medicament que podrà veure la llum en un o dos anys. Ara, a les portes d'una nova campanya de vacunació contra la grip estacional, s'espera que aquest nou vaccí sigui una revolució en l'àmbit de les vacunes.

De moment el Ministeri de Sanitat ha autoritzat que les persones immunodeprimides rebin una dosi addicional de la vacuna contra la covid-19.

tracking