Diari Més

Societat

En què consisteix la tècnica de la 'regleta' per a robar en caixers i com evitar-la

Es tracta d'un mètode molt comú que busca fer-se amb un petit botí directament des del compte corrent de les víctimes

L'acusada només va poder justificar 3.400 euros en concepte de despeses d'advocat.

caixer, banc, diners, targetaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es tracta d'un mètode molt comú entre els lladres que busquen fer-se amb un petit botí directament des del compte corrent de les seves víctimes, així com d'una forma fàcil d'aconseguir diners, perquè només es necessita introduir una regleta en la ranura de sortida de bitllets del caixer automàtic. Així, l'efectiu queda atrapat fins que el delinqüent acudeix en la seva cerca una vegada el camí ha quedat buidat, segons informa el diari Las Provincias.

Qualsevol pot ser presa d'aquest engany, no obstant això, el més important és mantenir la calma i no abandonar en cap cas el banc. Des d'allí, hem de trucar al telèfon de contacte que ens facilita la sucursal i explicar-li el problema perquè puguin ajudar-nos.

En aquest cas, necessitarem compartir amb els empleats del banc el dia i l'hora en la qual s'ha produït l'incident i el número de caixer en el qual ha tingut lloc perquè aquests puguin solucionar el problema o oferir-nos una alternativa.

De qualsevol forma no hem de preocupar-nos en excés a l'hora d'acudir al caixer automàtic més pròxim per a treure diners en efectiu, perquè existeixen diverses maneres d'impedir que ens robin utilitzant aquesta tècnica. Per a això, és recomanable inspeccionar l'escletxa en la qual recollim els bitllets per a cerciorar-nos que no hi ha un doble fons.

Podem també optar per acudir a una sucursal que estigui situada en llocs constantment concorreguts i que comptin amb una bona il·luminació, perquè això persuadirà als lladres de tractar de col·locar la regleta atès que el risc que puguin atrapar-los és major.

tracking