Diari Més

Carballo dóna les dues condicions perquè arribi la fi de la pandèmia

Segons l'expert, no s'està posant el focus en els punts adequats, que són els tractaments antivirals

Imatge d'arxiu del doctor Carballo.

Carballo alerta: «La variant Delta no s'ha enfrontat a les vacunes, les properes que vindran sí»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l'arribada de la covid-19 al desembre de 2019, els científics i sanitaris es troben immersos a buscar una manera de frenar la seva expansió i que la pandèmia finalitzi.

No obstant això, segons va assegurar César Carballo aquest dissabte en La Sexta Noche, el focus no s'està posant en el punt adequat, ja que la solució passa per dues condicions.

La primera és desenvolupar tractaments antivirals concrets contra el coronavirus que resultin efectius, una cosa per a la qual aquest metge d'urgències considera que s'ha apostat poc.

«No hem apostat prou per descobrir antivirals específics contra aquest virus. I n'hi ha, i n'hi ha en estudi, però hem apostat poc en aquest país, i en més països en general», declara.

«Aquesta pandèmia s'eliminarà totalment quan tinguem o un antiviral específic, si jo tinc un tractament contra el coronavirus s'acaba el coronavirus, o una vacuna específica i esterilitzant. Aquestes són les dues peces clau», assegura aquest metge.

Per què no es desenvolupen aquests tractaments?

César Carballo considera que els motius pels quals no s'han dirigit els efectius a aconseguir aquests antivirals és «perquè hi ha moltes coses darrere, molts interessos comercials».

Carballo, com molts altres experts, insisteix que la vacuna és una arma poderosa per a evitar casos greus i un major nombre de morts per aquest virus, però no la solució definitiva, ja que no eviten els contagis i això pot portar a la tardor a nous repunts de la pandèmia.

tracking