Diari Més

Societat

Un estudi revela que els nens d'11 anys parlen més amb Siri o Alexa que amb els seus avis

Si els telèfons mòbils ja suposaven un problema a la comunicació familiar, ara se sumen els altaveus intel·ligents, segons científics britànics

Una fallada en alguns subdominis de Amazon Alexa haurien permès a un cibercriminal eliminar o instal·lar recursos en el compte d'un usuari de l'assistent virtual i de veu

Descobreixen vulnerabilitats en Alexa que permeten accedir a informació personal i l'historial bancari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En les reunions familiars és cada vegada més comú la separació que existeix entre avis i néts quan la tecnologia es posa pel mig. És habitual escoltar les queixes dels més grans que els seus néts passen massa temps davant d'una pantalla. Però ara se suma un 'enemic' més: els altaveus intel·ligents.

Els nens de sis a 11 anys li parlen més aAlexa,Sirio GoogleNestque als seus propis avis, segons una enquesta deYouGovrealitzada a Gran Bretanya. L'estudi, realitzat amb 1.200 nens, va revelar que una quarta part dels enquestats parlava amb assistents de veu tots els dies, en comparació amb només un de cada deu que parlava diàriament amb la seva àvia o avi.

Tal com recull elDailyMail, aquesta tendència està afectant també els pares, ja que més d'un terç (34%) dels enquestats va demanar respostes a intel·ligències artificials comSiriiAlexaen lloc de la seva mare o pare.

Un altre punt que destaca l'estudi és el que fa referència als bons modals. Segons l'enquesta, gairebé tres quartes parts dels nens enquestats, el 73%, van admetre que no van dir 'si us plau' o 'gràcies' quan van parlar amb els seus altaveus intel·ligents.

Els resultats d'aquesta enquesta es coneixen quan el Regne Unit acaba d'introduir noves regulacions aquesta setmana per a protegir la privacitat dels nens en Internet.

Els gegants tecnològics ara s'enfronten a multes de diversos milions de lliures si es descobreix que han trencat les regles, que inclouen la personalització d'anuncis per a joves i el seguiment de la seva ubicació. L'última enquesta, encarregada per la signatura global de comunicacionsInfobip, revela que el 61% dels nens té la seva pròpia tauleta, mentre que el 49% té el seu propi telèfon intel·ligent.

tracking