Diari Més

Aquestes són les situacions que poden convertir-se en l'espurna de la sisena ona de covid-19 a Espanya

L'inici escolar, el retorn del fred i l'oci a espais tancats en el punt de mira

Diversos alumnes entrant a l'escola.

escola, alumnes, centre escolar, pandèmia, mascareta, coronavirus, covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena ona del coronavirus a Espanya és poc probable, perquè ja la cinquena va acabant-se i el ritme de vacunació continua sent bo. Només queden els més petits per rebre les dosis i està previst que puguin anar passant 'revista' durant les pròximes setmanes, coincidint amb la volta a les aules. En tot cas, hi ha experts que ja pronostiquen un nou repunt amb el final de l'estiu que, en tot cas, no serà tan virulent com els anteriors. En cas que es donés una sisena ona,

Comença el col·legi

La tornada al col·legiés un dels moments clau, amb a més els alumnes sense immunitzar. S'han obert ja diferents protocols en les comunitats autònomes per a prevenir els contagis, encara que algunes comunitats autònomes com Madrid ja donen per fet que n'hi haurà. El curs serà cent per cent presencial i s'espera que la incidència del virus, d'haver-la, sigui mínima perquè es mantindran els grups bombolla i les mesures de protecció com l'ús de màscares durant les classes. Encara així, els espais tancats són més susceptibles de ser focus per al virus.

Instituts i universitats

Amb els instituts passa una cosa similar al que succeeix en els col·legis, però el risc seria fins i tot menor atès que per edat la vacunació podria arribar-los primer a aquests joves. En les universitats el nivell d'immunització serà encara major, encara que les aules agruparan més gent i de nou elespai tancat es converteix en un lloc a tenir en compte per a l'expansió del virus. Igual que en els col·legis de primària, en instituts i universitats el curs serà completament presencial.

Recintes esportius

És un altre dels grans reptes cap a la normalitat. L'afluència als recintes esportius va en augment, ja fins al 60% en el cas dels oberts i del 50% en els tancats. Precisament aquests poden ser un focus major, encara que es mantindrà la mascareta. En els oberts també, així com la distància en la mesura del possible. En el cas per exemple dels estadis de futbol, tots a l'aire lliure, el risc hauria de ser mínim.

Arriba el fred...i els espais tancats

A mesura que avanci la tardor arribarà el fred i al mateix temps la vacunació anirà també a més, però els espais tancats seran un entorn a tenir en compte: bars, restaurants, habitatges, teatres, cinemes. La vida passa als interiors i amb això el risc serà major que el que tenim durant l'estiu. En tot cas, el camí és ja el de la normalitat. Només falta arribar a la meta.

tracking